Finalitza el cicle de cinema d’actualitat amb un ple total al Liceu de Xest

Finaliza el ciclo de cine de actualidad con un lleno total en el Liceo de Cheste.
Finaliza el ciclo de cine de actualidad con un lleno total en el Liceo de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Finaliza el ciclo de cine de actualidad con un lleno total en el Liceo de Cheste.
Finalitza el cicle de cinema d’actualitat amb un ple total al Liceu de Xest.

S’han projectat deu pel·lícules durant els caps de setmana de gener, febrer i març

Ahir, diumenge 3 de març, finalitzava el cicle de cinema d’actualitat, programat per la regidoria de Cultura, amb la guanyadora del Goya a la millor pel·lícula, Campions, de Javier Fesser, la recaptació s’ha destinat a un fi solidari, la investigació de les malalties rares, a través de l’associació Mirades que Parlen, Per Ells i l’Institut d’Investigació de la Fe. la projecció va reunir prop de 700 persones al teatre Liceu.

A la presentació de la pel·lícula, la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, va agrair l’assistència de totes les persones presents i va insistir en la necessitat de visibilitzar la problemàtica del col·lectiu de persones amb malaltia minoritària. “És urgent iniciar vies de recerca per trobar dianes terapèutiques. Les persones amb malalties rares tenen el dret constitucional a ser integrades en la societat. La inclusió és un altre tema pendent, entre tots i totes podem avançar cap a un món millor “, concloïa la regidora.

En total s’han projectat deu pel·lícules d’actualitat al Liceu, durant els caps de setmana de gener, febrer i març; 6 d’elles per a públic adult i 4 per a públic infantil o familiar. La projecció de Yuli, també va ser amb taquilla solidària, destinada a Acaronar, associació dedicada a l’acolliment familiar.

“És per a mi una satisfacció molt gran comprovar l’excel·lent acceptació que ha tingut el cicle de cinema d’actualitat tant en la modalitat infantil com en la de persones adultes; hem intentat que les pel·lícules complissin dos requisits bàsics, actualitat i qualitat, i pensem que totes dues s’han complert. També ha estat molt valorada per la gent la cessió dels diners recollits a taquilla per causes solidàries “, apunta Llorente. “Crec que poques coses són tan agradables i valuoses des del punt de vista tant social com cultural que seure amb altres persones a veure una pel·lícula en pantalla gran”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*