Finalitza la primera fase de formació del Pla d’Ocupació de Xest

Post també disponible en: Castellano

Pròximament es programaran nous cursos basant-se en els perfils demandats per les empreses

En el marc de el Pla d’Ocupació de Xest ChestEmple@ s’ha finalitzat la primera etapa formativa amb l’objectiu de millorar els perfils professionals de les persones participants de cara a la recerca de feina.

Aquesta acció ha consistit en la impartició de el curs Formació en Maquinària, Seguretat i Prevenció en el Sector Agroalimentari, en el qual han participat 30 persones. La formació, impartida per l’entitat Adehon, s’ha desenvolupat a través de dues edicions, que han tingut lloc des de gener a desembre de 2020, en dos grups de 15 persones.

“Per fi hem pogut acabar els cursos de la formació que vam iniciar a principis de 2020, ja que la segona edició es va paralitzar a causa de la pandèmia i es va reprendre amb la modalitat de teleformació, per la qual cosa no es van poder complir-los terminis previstos inicialment”, apunta el regidor d’Ocupació, José Vicente Guijarro.

Els mòduls abordats han estat: manipulador/a d’aliments, formació bàsica en prevenció de riscos laborals, primers auxilis i operador/a de carretons elevadors. Totes les persones participants han finalitzat el curs amb la qualificació de “apte/a”.

“El Pla d’Ocupació contempla una segona fase de formació, en aquesta ocasió més específica, sobre la base de la demanda de perfils professionals que les empreses que participen en els acords de col·laboració amb l’Ajuntament ens comuniquin”, explica Guijarro. “La signatura d’aquests convenis també s’està veient afectada per la crisi sanitària, però seguim treballant per poder oferir pròximament nous cursos que facilitin la incorporació a el món laboral de persones aturades o un millor treball a les persones en actiu, oferint formació d’acord a les necessitats de les empreses, com podria ser caldereria o soldadura tèrmica, per exemple “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*