La Unió de Llauradors envia escrits als ministres d’Agricultura i Consum per a evitar que l’orxata de xufa tinga un IVA del 21%

Post també disponible en: Castellano

La Unió de Llauradors ha remès sengles escrits als ministres d’Agricultura, Luis Planas, i de Consum, Alberto Garzón, perquè l’orxata de xufla segueixi tenint com fins ara un IVA reduït de l’10% i no el 21%, tal com es pretén el Govern amb la modificació de l’IVA de la Llei de pressupostos generals de l’Estat per a aquest any. Aquesta mateixa setmana una representació de la Unió s’ha reunit també al Congrés dels Diputats amb els grups parlamentaris de Unides Podem i Compromís, concretament amb els diputats valencians Marisa Saavedra i Joan Baldoví, respectivament, a fi de que puguin presentar iniciatives parlamentàries en la cambra baixa per revertir la decisió i, en el cas de Unides Podem, traslladin a el ministre de Consum, Alberto Garzón, les repercussions negatives d’aquesta situació. Cal assenyalar que en l’article 69 de la Llei de pressupostos generals de l’Estat per a 2021 s’estableix que les begudes que continguin edulcorants afegits, naturals i derivats, i additius edulcorants, excepte les llets infantils i les begudes considerades com a complements alimentaris per a necessitats dietètiques especials , tindran un tipus impositiu general de l’21%.

L’anterior entra en contradicció, segons la Unió, perquè els edulcorants afegits a l’orxata de xufa estan obligats normativament pel Reial Decret en vigor 1338/1988, de 28 d’octubre, pel qual s’aprova la reglamentació tecnicosanitària per a l’elaboració i venda d’orxata de xufa, on s’estableix, en termes generals, que de manera obligada la majoria d’orxates, fins i tot les naturals, han de tenir com a mínim un 10% de sacarosa. Per tant, es penalitza a un sector amb un increment de l’tipus impositiu de l’IVA per complir amb una legislació governamental que l’obliga a afegir sucres. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*