Un atac de míldiu produeix importants minvaments en la producció de raïm de Requena-Utiel

Post també disponible en: Castellano

Segons va declarar el sotssecretari de la Va unir de Llauradors, Luis Javier Navarro, àmplies zones de vinya de Requena-Utiel “s’han vist afectades per un fort atac de la malaltia del míldiu, que provocarà quantioses pèrdues de producció de raïm en la pròxima campanya”. “És prompte -va afegir- per a conéixer l’abast real dels danys , però seran molt significatius especialment en les varietats de raïm Macabeu , Ull de llebre i Garnacha”.

Els danys “són encara majors en les vinyes acollides a la producció ecològica en tindre limitats, en ells, els tractaments contra el fong que produeix la malaltia del míldiu” va comentar Navarro.

El dirigent agrari va avançar que la Va unir de Llauradors “està en negociacions amb Agroseguro -Agrupació d’Entitats Asseguradores de les Assegurances Agràries- perquè l’entitat asseguradora indemnitze als agricultors pels danys patits pel míldiu”. “De fet -va agregar- hi ha agricultors que han presentat ja els corresponents parts de danys a Agroseguro”.

Luis Javier Navarro va lamentar que al fort minvament que tindran els agricultors en les seues pròximes collites de raïm pel míldiu, “cal sumar les pèrdues d’ingressos per les collites del passat any pels preus ruïnosos que s’han pagat pel raïm i els vins”. Informa, Luis Ibáñez

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*