Finnova destaca a Benaguasil la importància d’aprofitar els fons europeus per a implementar les innovacions pràctiques en gestió forestal

Post també disponible en: Castellano

Finnova participa aquests dies a Benaguasil en una reunió de treball del projecte SETOFF, cofinançat per la UE en el marc d’Erasmus+, que busca millorar la preparació i la seguretat laboral del personal de protecció civil i de seguretat del sector privat enfront de futures crisis i emergència.
Una delegació de 15 persones de Grècia, Macedònia del Nord, Bèlgica i Espanya que representen a les 8 entitats que conformen el consorci del projecte SETOFF analitzen durant dos dies els avanços i pròxims passos d’aquest projecte europeu. 
El repte de les inundacions i la desertificació requereixen una millor governança en les depuradores d’aigües per a regenerar aigua que permeta reforestar.
Finnova, fundació europea per al finançament de la innovació, assisteix en la localitat valenciana de Benaguasil a la segona reunió de treball del projecte europeu SETOFF, l’objectiu del qual és millorar la preparació i la seguretat laboral del personal de protecció civil i de seguretat del sector privat enfront de futures crisis i emergències. L’esdeveniment, que ha reunit 15 representants dels 8 socis del projecte europeu, ha sigut inaugurat per Jose Joaquin Segarra Castillo, alcalde de Benaguasil, juntament amb el regidor de projectes europeus, Stephane Soriano, localitat sòcia del projecte.
Juanma Revuelta, CEO de Finnova, ha acudit hui a aquesta reunió celebrada a l’Ajuntament de Benaguasil, juntament amb els socis del projecte: universitats i organitzacions de formació amb experiència en temes de protecció civil, municipis i organitzacions d’investigació sense ànim de lucre, així com empreses de serveis de consultoria tècnica. procedents de Grècia, Bèlgica, Espanya i República de Macedònia del Nord. Durant la jornada de treball, s’han abordat els avanços i següents passos a prendre per a la consecució del projecte. “El projecte SETOFF, del qual som socis, és un interessant programa que té moltes sinergies amb altres projectes en els quals estem treballant com Cilifo, Firepoctep o FIPAS, tots ells centrats en la prevenció de riscos naturals”, ha afirmat Revolta. “El canvi climàtic és un repte enorme per a la UE i per al planeta en el seu conjunt. Els focs i inundacions es multipliquen i estan arrasant milions d’hectàrees. Un exemple d’això és l’ocorregut en 2022 en la península ibèrica, en la qual s’han cremat més de 400.000 hectàrees provocant pèrdua de sòls, sequera i inundacions. La península ibèrica és, a nivell mundial, un laboratori peninsular d’innovacions en matèria de prevenció i lluita contra incendis i inundacions. A Espanya i Portugal, lamentablement hi ha hagut des de fa temps incendis i inundacions, i això ha fet que existisca un ecosistema tecnològic i que tinguem una llarga experiència per a compartir amb altres països en el món que afronten aqueixos reptes. Les administracions públiques i les empreses han d’aprofitar els fons europeus Next Generation, Interreg, LIFE i Horizon per a implementar i fomentar les innovacions pràctiques en gestió forestal, lluita contra els incendis a la UE, recuperació d’espais cremats. A nivell del canvi climàtic, hem d’explorar la valorització energètica dels residus agrícoles i forestals. El repte de les inundacions i la desertificació requereixen una millor governança en les depuradores d’aigües per a regenerar aigua que permeta reforestar, utilitzant per exemple embornals de carboni i millorar l’economia circular en les depuradores, posant en marxa instal·lacions que poden digerir els residus orgànics per a generar biogàs i adob Bio per a recuperar sòls contaminats i camps abandonats”, ha explicat el CEO de Finnova

Pràctiques innovadores i eficaces de gestió de catàstrofes de la UE 
Experts en la matèria analitzaran durant aquests dos dies l’evolució general del projecte, que desenvoluparà un innovador pla de formació basat en un model de simulació provat i aplicat amb èxit, combinat amb els últims coneixements científics i en una anàlisi exhaustiva de les necessitats reals i el perfil cognitiu dels grups objectiu. Aquest pla es podrà aplicar en diferents etapes de la formació tant en protecció civil com en seguretat i protecció del sector privat i personal: plataforma educativa e-learning, mòduls de formació electrònica, tecnologies en línia per a acostar la formació a distància a la formació presencial, servei de retenció d’habilitats. 
Així mateix, es donarà visibilitat a les pràctiques innovadores i eficaces de gestió de catàstrofes de la UE, a més de proporcionar un pla d’estudis de formació innovador, flexible i assequible d’alta qualitat per al personal de seguretat i protecció del sector privat i de protecció civil i millorar la col·laboració entre socis i l’intercanvi de millors pràctiques i recursos.
Finalment s’avaluaran els resultats obtinguts, i els procediments per a implantar i capacitar als tallers de simulació d’entrenadors i establir els processos d’estratègies i difusió d’habilitats de comunicació.

Sobre SETOFF
El Projecte SETOFF (programa d’educació i capacitació intel·ligent per a servidors del govern central i local: acceptar la vulnerabilitat com la nostra major fortalesa i eines innovadores per a la gestió de riscos) té com a objectiu millorar la preparació i la seguretat ocupacional de la protecció civil i del personal de seguretat i protecció del sector privat enfront de futures crisis i emergències mitjançant el desenvolupament d’un innovador pla d’estudis de capacitació en línia basat en un model de simulació provat i implementat amb èxit combinat amb els últims coneixements científics. i en l’anàlisi integral de les necessitats.
El consorci de SET-OFF està formada per 8 socis de 4 països: universitats i organitzacions de formació amb experiència en temes de protecció civil, municipis i organitzacions d’investigació sense ànim de lucre, així com empreses de serveis de consultoria tècnica de Grècia, Macedònia, Bèlgica i Espanya. A més, onze Socis Associats reconeixen la necessitat i el potencial d’aquest projecte per a permetre l’intercanvi estructurat de coneixements i facilitar la col·laboració entre els professionals, la societat civil i interessats en l’àmbit de la gestió de catàstrofes a través de la plataforma en línia proposta i expressen el seu interés en suport i la seua intenció de participar activament en el SETOFF. 

Sobre Finnova
Finnova és la fundació europea per al finançament de la innovació. Els seus objectius són promoure la cooperació públic-privada a través del seu coneixement i experiència en instruments de finançament europeus, abordant reptes socials com l’ocupació jove, l’emprenedoria, els ODS de Nacions Unides, l’economia circular, la valorització de residus, el turisme sostenible i la lluita contra el canvi climàtic.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*