Fotogalería: Dansa, teatre i molta música van centrar l’agenda cultural durant l’estiu a Bunyol

Post també disponible en: Castellano

 L’Ajuntament de Bunyol i la Regidoria de Cultura, sota el paraigua de la marca Buñol Actua com a destinació turística, va llançar un ampli ventall d’activitats culturals durant aquest estiu. Des del 4 de juliol fins al 19 d’agost un conjunt de concerts musicals de diferents gèneres de música, en diversos enclavaments a l’aire lliure, amb aforaments limitats i de gran qualitat han marcat l’agenda cultural en la localitat i en tota la província de València.
Juan Luis Pallás, regidor de Cultura del Consistori buñolense, deia: “tot el poble s’ha bolcat, com sempre el fa, amb la cultura: música, dansa o teatre. Ha sigut un orgull organitzar actes culturals en la localitat, tots a l’aire lliure, assegurances, amb distàncies i aforaments limitats a l’Auditori de Sant Lluís, Plaza del Poble, Plaza d’Armes i Passeig Sant Lluís”.
Durant aquests dos mesos s’ha escoltat diverses agrupacions musicals de les dues societats musicals de la població, L’Artística i L’Harmònica, espectacles a càrrec de Dansa Aèria Subcielo “Cèl·lula”, Mireia Miracle amb “Rojo”, jazz a càrrec d’Original Dixieland Sedajazz, i molta música clàssica de mans de Violoncelli Brothers, Faristol Vintage Quintet, Grup de Metalls Bunyol, clausura I Curs Internacional de Direcció José Collado, o teatre per Escena Erasmus – UV amb “El viatge impossible” i Pot de Plom amb “L’Actualitat en 3 pataes”, sense oblidar altres tendències musicals amb Ponxo K – Taber.
També tots els dimecres es projectaven pel·lícules d’estrena al Cinema d’Estiu. “Tots els actes van ser seguits per nombrosos veïns i visitants de la localitat, però certament els que van realitzar les dues bandes simfòniques de la població, divendres 13 i dissabte 14 d’agost van ser àmpliament acollits. Més de 70 músics en l’escenari, seguint-se totes les mesures sanitàries, van poder posar en escena programes tipus Mà a mà, provocant fortes emocions entre el públic després de quasi 2 anys sense poder veure a les seues bandes amb tants músics tocant brillantment en un mateix escenari. A més aquests dos concerts comptaven amb guardioles per a recaptar fons en la investigació contra el càncer; una cosa de la qual Buñol demostra acció rere acció que és molt solidari i que està profundament sensibilitzat amb aquesta causa”. L’edil del ram va finalitzar: “Buñol a mà contra el càncer, poble bolcat contra aquesta dura malaltia i units per la música, per la nostra alma mater, per la nostra identitat com a poble, la música”.
Cultura a-Mà va estar organitzat per l’Ajuntament de Buñol, l’SM L’Artística, el CIM L’Harmònica, Turisme Comunitat Valenciana, el SARC de la Diputació de València, el Circuit Cultural Valencià, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Escena Erasmus de l’Universitat de València. 
En aquest mes de setembre la Biblioteca Municipal de Buñol ha organitzat la presentació del llibre “Ahir” de l’escriptora buñolense Consuelo Trasobares, a més d’un club de lectura i la passada de cinema documental. El Turisme Cultural continua en la població. Cada vegada està més consolidat Buñol com a destí cultural actiu.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*