Fotogaleria: El circuit RunCáncer recapta 720 euros a Xest

Post també disponible en: Castellano

Xest ha participat un any més dins del circuit RunCáncer – AECC València, amb una recaptació de 720 euros. A pesar de la situació de pandèmia, esta activitat promoguda per l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València, en col·laboració amb les juntes locals dels municipis de la província, no s’ha detingut, encara que sí que ha modificat el seu plantejament. L’activitat, al seu torn, s’inseria dins del programa de la XLVII Festa de la Verema.

“Este any el que estem fent en tots els municipis és vendre els dorsals en els comerços locals durant les setmanes prèvies al dia de la marxa. I una vegada arribat el dia, com no es pot realitzar una marxa com les que solíem fer, la qual cosa hem preparat és una presència testimonial per a donar visibilitat a l’associació; i s’han instal·lat els arcs d’eixida i meta per a les persones que vullguen realitzar la marxa pel seu compte, sempre seguint les mesures de seguretat i higiene, i un photocall on la gent que col·labora pot fer-se una fotografía”, explicava la presidenta de la junta local de Cheste, Ana Bonilla. “Lo important és que l’AECC seguisca present i que no ens oblidem de que el càncer continua afectant moltes persones i que cal continuar lluitant per a investigar i trobar una cura. Per això, en el circuit tot allò que s’ha recaptat es destina a la investigació; encara que enguany, també es destina a ajudar persones amb càncer que estan en situacions límit, en ERTE o amb problemes econòmics, a causa de la COVID-19”.

Durant tot el matí, veïns i veïnes van ser passant pels arcs instal·lats en la plaça Doctor Cajal per a sumar-se a la causa de l’associació. També van assistir a l’acte el regidor d’Esports, Francisco Llorens, i l’alcalde de Xest, José Morell, en representació de l’Ajuntament, donant suport a la junta local de l’AECC-Cheste.

“Este any és tot diferent, no hem pogut organitzar els esdeveniments habituals per a recaptar fons, però ens alegra veure que la gent continua col·laborant i, encara que en esta marxa hem recaptat la mitat de l’any passat, estem molt agraïdes. La nostra pròxima activitat serà el dia de Sant Lluc, fent la tradicional col·lecta, esta vegada instal·larem dos taules, una en el carrer Chiva i una altra en la plaça de l’Església, guardant totes les mesures de seguridad”, anunciava Bonilla.

“Uno dels pilars que actualment estem impulsant i que és indispensable per a l’exercici de la nostra activitat, són els socis. La seua col·laboració fa possible que els tractaments, l’educació en salut, l’atenció social o el suport als familiars, entre altres accions, siguen posibles”, afegia Sergio Moreno, coordinador de les Juntes Locals de l’AECC. “También per a impulsar la investigació és fonamental tindre un respatler econòmic i estem molt agraïts per tota la col·laboració rebuda. La COVID-19 ara està ocupant-ho tot, però estic convençut de que passarà i es controlarà; el càncer seguix ací i per això hem de seguir donant-li visibilidad”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*