Un brot d’origen social a Godelleta suma 6 casos als 529 nous contagis registrats en les últimes hores a la Comunitat

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat dels últims brots detectats a la Comunitat Valenciana, entre els quals es troba un origen social i amb sis casos detectat a la localitat de Godelleta.

No obstant això, des de l’Ajuntament de Godelleta han informat que que els han confirmat des de Salut Pública que aquests sis casos “corresponen a un brot registrat en el passat mes d’agost”, així com que realment “van ser tres els casos registrats fa dues setmanes; i l’última setmana només vam tenir un contagi, per la qual cosa actualment només tenim un cas positiu a Godelleta”.

A més, en la roda de premsa d’aquest dilluns també ha explicat la manera en què s’està treballant en el que “es pot definir com el major brot detectat a la Comunitat Valenciana des de l’inici de la pandèmia”. Es tracta d’un brot originat a l’entorn de la Universitat Politècnica de València.

Segons ha explicat la consellera, entre el dia 30 de setembre i l’1 d’octubre es van detectar els primers casos positius. A partir d’aquí es va iniciar l’estudi de casos i “es va determinar la necessitat de realitzar un cribratge important per poder detectar cadenes de transmissió de manera precoç i poder-les tallar, mantenint la traçabilitat”. El divendres 2 d’octubre es va dur a terme la presa de mostres a més de 700 persones, 120 positius (14 d’ells comunicats dijous passat), d’un total de 411 mostres analitzades fins al moment.

Amb aquestes xifres, i seguint la recomanació dels tècnics, s’ha adoptat la decisió de substituir l’activitat docent presencial per la telemàtica. “La vigilància precoç i la recerca activa de casos és fonamental per controlar la transmissió de virus. Cada vegada detectem més casos i ho fem de manera més ràpida en el seguiment i control de la pandèmia”, ha destacat Barceló, que ha afegit que ” l’objectiu és protegir tant a l’alumnat com als docents, mentre conclou l’estudi de casos i es pugui determinar l’abast de la transmissió de virus “.

Els rectors de les universitats de la Comunitat Valenciana, juntament amb la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Transformació Digital, Carolina Pascual, han donat suport a la decisió de la Conselleria de Sanitat i, per tant, han quedat suspeses les classes presencials a la UPV des d’aquest dilluns. A més, s’ha decretat el confinament voluntari de tot el Col·legi Major afectat pel brot i es va a sol·licitar la ratificació de la Sala del contenciós-administratiu de Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana a l’tractar-se d’un col·lectiu de persones no identificades individualment. Entrarà en vigor en el moment en què es publiqui la resolució, que ja està signada. La vigència de l’confinament serà de vuit dies naturals.

A el mateix temps, la consellera ha anunciat que s’ha decretat una mesura addicional que afecta totes les universitats (públiques i privades) de la província de València: la suspensió de les pràctiques d’estudiants de Ciències de la Salut entre el 6 i el 16 d’octubre.

En aquesta línia, Barceló ha insistit que “no podem relaxar-nos, ja que hem fet un gran esforç com a societat i si no respectem les normes, en qualsevol moment haurem d’arribar a la situació d’haver d’adoptar decisions que no ens agraden”. Per això, continuava, “apel·lo a la responsabilitat de tots”.

Actualització dades coronavirus

Pel que fa a les noves dades, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 529 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR a la Comunitat Valenciana, que situen la xifra total de positius en 43.020 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 41 a Castelló (4.691en total); 197 a Alacant (14.402 en total), i 291 a la província de València (23.920 en total). A més, el nombre total de pacients sense assignar ascendeix a 7.

D’altra banda, els hospitals valencians han donat, des de l’última actualització, 1.105 altes a pacients amb coronavirus, de manera que el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 45.255: 5.148 a Castelló, 14.818 a Alacant i 25.252 a València. A més, hi ha una alta no assignada que eleva a 37 el total d’altes sense assignació.

D’aquesta manera, a hores d’ara hi ha actius 5.586 casos, fet que suposa un 10,64% de l’total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 424 persones ingressades: 62 a la província de Castelló, amb 5 pacients en UCI; 133 a la província d’Alacant, 33 d’ells a l’UCI; i 229 a la província de València, 22 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 5 morts per coronavirus des de l’última actualització, de manera que el total de defuncions és de 1.661 persones: 247 a la província de Castelló, 577 a la d’Alacant i 837 a la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció de l’coronavirus ascendeix a 1.148.062, de les quals 996.139 han estat a través de PCR i 151.923 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

En l’actualitat, hi ha algun cas positiu en 36 residències de majors (2 a la província de Castelló, 10 a la província d’Alacant i 24 a la província de València), 3 centres de persones amb diversitat funcional (0 a la província de Castelló , 1 a la d’Alacant i 2 a la de València) i 3 centres de menors (0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València).

  • Residents nous positius: 26
  • Treballadors nous positius: 8
  • Residents morts: 0

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari juliol residències a la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 5 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

· València: 9 casos. origen laboral

· Albocàsser: 7 casos. origen laboral

· València: 4 casos. origen social

· Godelleta: 6 casos. origen social

· Benidorm: 3 casos. Origen laboral.

· Sogorb: 7 casos. Origen laboral.

· Nules: 4 casos. Origen social.

· Sagunt: 3 casos. Origen laboral.

· La Vila Joiosa: 4 casos. Origen laboral.

· València: 3 casos. Origen laboral.

· València: 6 casos. Origen social.

· València: 5 casos. Origen social.

· València: 3 casos. Origen social.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*