Fotogaleria: Els centres educatius de Xest celebren la quarta edició del “Gran Joc dels Escacs” amb l’acte de lliurament de premis

Los centros educativos de Cheste celebran la cuarta edición del “Gran Juego del Ajedrez” con el acto de entrega de premios.
Los centros educativos de Cheste celebran la cuarta edición del “Gran Juego del Ajedrez” con el acto de entrega de premios.

Post també disponible en: Castellano

Los centros educativos de Cheste celebran la cuarta edición del “Gran Juego del Ajedrez” con el acto de entrega de premios.
Els centres educatius de Xest celebren la quarta edició del “Gran Joc dels Escacs” amb l’acte de lliurament de premis.

El passat dimarts 30 d’abril, els alumnes i les alumnes de cinquè i sisè de primària i educació superior del CEIP nº 3, del CEIP Francisco Giner dels Rius, del Col·legi Sant Josep de la Muntanya i l’IES Ricardo Marín, s’han reunit a la sala d’actes de la Fundació cajacheste per assistir al lliurament de premis de la quarta edició del Gran Joc dels Escacs. Aquest projecte educatiu es porta a terme a Xest des de 2015, promogut per José Miguel Martino, amb el suport de les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament i la implicació del professorat dels centres educatius.

“En aquesta edició han participat tres cursos de cinquè i sisè de primària i dues de Formació Professional i en total, en aquestes quatre edicions, 600 alumnes i alumnes han jugat als escacs a les aules. El Gran Joc dels Escacs és un projecte educatiu que es compon de tres facetes: jugar partides d’escacs, resoldre problemes d’escacs i contestar les preguntes relacionades amb el joc i les diferents àrees del currículum. Aquestes tres facetes tenen objectius en comú: aprendre a pensar jugant i crear hàbits positius estimulant la memòria, la creació, la imaginació, la creativitat, la concentració i el respecte per les lleis i reglaments “, apuntava Martino.

L’acte ha comptat amb les intervencions d’alumnes i alumnes que han volgut compartir la seva experiència practicant escacs dedicant unes paraules i projectant uns vídeos sobre l’activitat que han realitzat. “Fa cinc anys es va presentar aquest projecte en el nostre centre i des de llavors, cinc generacions d’alumnes s’han beneficiat d’aquest aprenentatge, el qual, a dia dhttp://www.tucomarca.com/wordpress/segunda/wp-admin/post.php?post=85302&action=edit&message=10&lang=es&admin_bar=1’avui, es porta a terme des de les edats més primerenques, amb el projecte Mou Fitxa. Martino ha fet possible que aprenguem història, tecnologia, literatura; que aprenguem a investigar a través de les nombroses preguntes que ens planteja setmana a setmana i a estar alerta del nostre propi aprenentatge “, han destacat els alumnes i les alumnes del CEIP nº 3.

“Nosaltres hem hagut de posar de la nostra part, ja que han estat necessàries grans dosis d’esportivitat i respecte. Per ser un bon jugador d’escacs cal saber acceptar la derrota, però sobretot cal saber portar bé la victòria, respectant l’adversari en tot moment. Els escacs ens sembla un joc molt bo perquè ajuda a millorar les estratègies del pensament i, a més, ens entreté “, han expressat els alumnes i les alumnes del col·legi Sant Josep de la Muntanya.

Per la seva banda, la regidora d’Educació i Cultura, Mª Ángeles Llorente, ha agraït a la Fundació cajacheste la cessió de la sala d’actes per a l’acte i al professorat i alumnat la seva implicació i treball. “Molt especialment a Martino, l’autèntic protagonista d’aquest projecte”, subratllava Llorente. “És una persona que, amb la seva generositat, paciència i treball ve tots els anys a regalar-nos la seva experiència i els seus sabers, tant als professors i professores, com als alumnes i alumnes”. Després dels agraïments, la regidora, ha dedicat gran part de la seva intervenció als nens i nenes presents a l’acte: “Els escacs és una assignatura obligatòria en molts països perquè, com ja hem dit, incrementa l’atenció, la concentració, la memòria , la imaginació i la creativitat; en definitiva, desenvolupa el pensament. Tots i totes us heu implicat molt, comportat bé, gaudit i après. Heu col·laborat en equip amb els vostres companys i companyes i heu aprofitat les oportunitats que se us han posat davant. Ara sou petits, però d’aquí a poc tindreu a les mans el futur dels vostres pobles i del vostre país. Els escacs pot ajudar-vos a pensar, i pensar és fonamental per tenir una feina que us agradi, per ser feliços, envellir dignament i a afrontar la vida “.

L’esdeveniment s’ha tancat amb el lliurament de premis als guanyadores i guanyadores d’aquesta quarta edició del Gran Joc dels Escacs i el lliurament de medalles a tots els i les participants. En acabar, José Miguel Martino ha convidat a tot l’alumnat a participar en el torneig d’escacs que se celebrarà el proper 10 de maig a la Societat Sindicat Agrícola.

Premiats i premiades de la 4º edició del “Gran Joc dels Escacs”

CEIP Francisco Giner de los Ríos 
5º de Primària: 
 1. David Domenech Beleña
 2. Patricia Domenech Cariñero
 3. Paula Pericás Cerro
6º de Primària:
 1. Unai Morell Albiach
 2. Carlos Sánchez Ferrando
 3. Álvaro Boix Galiana
Col·legi San José de la Montaña
6º de Primària:
 1. Javier Nieto Sánchez
 2. Bruno Alarcón Burriel
 3. Carlos Nieto Sánchez
CEIP nº 3
5º de Primària:
 1. Mario Bonka
 2. Lara García Manzanera
 3. Alba Fortea Sánchez
6º de Primària A:
 1. Nicolás Hernández Fernández
 2. Cristina Bildea
 3. Alexandra Bildea
6º de Primària B:
 1. Lucas Cortés García
 2. Andrés Cortés García
 3. Clara García Cortés
Institut d’Educació Secundària Ricardo Marín:
 1. David Moya Cabanillas
 2. Rubén García Sánchez
 3. Marcos García Zanón
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*