Fotogalería: emotiu homenatge al músic i compositor xestano Francisco Sánchez Rodrigo

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 3 de febrer, es va homenatjar el músic i compositor chestano Francisco Sánchez Rodrigo amb un acte a l’església organitzat per la regidoria de Cultura de Xest, juntament amb els familiars de l’homenatjat i la coral Sant Lluc Evangelista. L’esdeveniment va comptar amb discursos de reconeixement, un concert a càrrec de la coral i el lliurament d’una publicació editada per l’Ajuntament sota el títol Francisco Sánchez Rodrigo. La música, la seua vida.

Discursos
La regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, va obrir l’acte fent un recorregut per la biografia de l’homenatjat. “La carrera musical de Don Francisco es va despertar alhora en els terrenys pianístic, orquestral, líric i coral, sens dubte parlem d’un músic integral. Al llarg de la seua trajectòria ha rebut moltíssims homenatges i hui, novament, per iniciativa de la coral Sant Lluc, l’Ajuntament vol reconéixer i agrair el seu talent i la seua contribució en pro de la cultura chestana. Per a això, hem preparat, amb l’ajuda de les seues filles i afins, una xicoteta crònica de la seua vida perquè les noves generacions ho coneguen i les anteriors ho recorden; aquesta breu semblança passarà a formar part documental del projecte Retrats de Xest, en l’apartat de Cròniques singulars. Com saben, aquest projecte va recollint fragments de vida de la ciutadania de Xest i de les seues associacions per a deixar constància de la memòria col·lectiva d’aquest poble”, explicava la regidora.

Mª José Sánchez, filla del Francisco Sánchez, va intervindre per a fer un agraïment a totes les persones implicades en l’homenatge. “Hui el meu pare està molt emocionat per tindre a tanta gent al voltant que li vol i que està seguint la seua trajectòria. Gràcies a la coral per haver sigut la seua companya i la seua il·lusió per més de 60 anys i per tantíssim esforç per a aquest concert homenatge, especialment per part del seu director, Gustavo López, i el seu president, Miguel Ángel Balaguer; agrair també al rector, Don Antonio, totes les facilitats que ens donat per a fer aquest concert en aquest lloc tan especial i, finalment, a l’Ajuntament, en la persona de Mª Ángeles Llorente, per tot l’interés que ha posat en l’edició d’aquest xicotet llibre i per aportar tot el necessari per a la realització d’aquest esdeveniment”, manifestava la filla de l’homenatjat.

Concert 
Després dels discursos, Fernando Manzanera, membre de la coral i amic de Sánchez, va presentar el concert i va introduir cadascuna de les obres. “Amb el meu mestre estic 63 anys, hem fet de quasi tot, té la meua admiració, perquè a més de bon músic i compositor, és agricultor”, manifestava Manzanera. “En la coral quedem ja pocs però som molt valents. Hui interpretarem tres peces compostes per ell, Missa en Castellà, dedicada a Santa Cecilia, una Ave María preciosísim i un Panis Angelicus”. 

El repertori també va comptar amb obres com a Ave Verum Corpus, de Mozart, o la peça Je crois entendre encore, de l’òpera Els pescadors de Perles, de Georges Bizet. El fermall final al concert va ser la interpretació d’Amics, sempre amics, de la sarsuela Els esparvers, de Jacinto Guerrero, a la qual es va sumar el públic assistent.

Obsequis 
Després del concert, l’homenatjat va ser obsequiat amb un llibre i un ram de flors i va rebre un llarg i càlid aplaudiment per part del públic assistent.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*