Natàlia Enguix avança a l’alcaldessa de Requena que la Diputació recuperarà el Pla de Nuclis suprimit fa 10 anys

Post també disponible en: Castellano

La vicepresidenta primera de la corporació provincial va aprofitar la visita de Rocío Cortés per a comunicar-li que l’àrea de Cooperació Municipal recuperarà este pla per a aldees que es va activar per última vegada en 2014.

Enguix defensa que estos nuclis “tenen els mateixos drets i han de tindre els mateixos servicis i instal·lacions que el municipi del qual depenen”, en una reunió en la qual va participar l’alcalde de Venta del Moro.

La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha aprofitat la reunió amb Rocío Cortés, alcaldessa de Requena, el municipi amb més aldees de la província, per a anunciar-li la recuperació del Pla de Nuclis deu anys després de la seua supressió. Esta línia inversora, complementària al Pla Obert que deixarà prop de 12 milions d’euros a la comarca i 2.815.000 euros a Requena, “permetrà a les aldees tindre servicis i instal·lacions de qualitat i que les persones que ho desitgen puguen continuar habitant en elles, amb els mateixos drets que els ciutadans dels municipis dels quals depenen”, explica Enguix.

La vicepresidenta va avançar a l’alcaldessa de Requena, el municipi més extens de la Comunitat, la recuperació d’este pla inversor que estarà dirigit principalment “als ajuntaments de menys de 25.000 habitants que compten amb nuclis de població o aldees i que no hagen vist millorada la seua assignació en el Pla Obert d’Inversions per als pròxims quatre anys”.

Rocío Cortés va mostrar el seu agraïment al govern provincial per “recuperar un pla que per a Requena és fonamental, tant en la lluita contra la despoblació com en l’ajuda directa als nostres 25 llogarets, alguns bastant allunyats del municipi, com Casas del Río, perquè puguen tirar avant”. En la mateixa línia es va expressar després de la reunió l’alcalde de Venta del Moro, Luis Francisco López Yeves, qui va destacar la importància de “reforçar els servicis en estes xicotetes poblacions”.

L’últim Pla de Nuclis aprovat per la Diputació de València data de 2014, moment des del qual no hi ha hagut una línia específica dirigida a aldees de la província, les aportacions de les quals arribaven a través de les inversions en els municipis als quals pertanyen. La recuperació del pla respon “a les peticions d’alguns ajuntaments que necessiten ajudes directes per a les seues pedanies, amb la intenció que no hi haja ciutadans de primera i de segona a la província”, ha assenyalat Enguix, qui apunta que el Pla de Nuclis servirà també per a “compensar l’assignació d’alguns dels pocs municipis que no han vist incrementada la seua assignació en el Pla Obert”.

El Pla de Nuclis avançat per la responsable de Cooperació Municipal arribarà també a altres municipis que no han vist ampliada la seua aportació en el principal programa inversor de la Diputació, a conseqüència de modificar en la fórmula de repartiment la incidència d’estos nuclis de població disseminats. En esta situació es troben Alpuente i Andilla, a la comarca dels Serrans.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*