Fotogaleria: La música obri la XLVII Festa de la Verema de Cheste

Post també disponible en: Castellano

La música ha protagonitzat l’inici de la XLVII Festa de la Verema de Cheste, amb un concert oferit per la coral Cantábile i unes cercaviles a càrrec de la Banda La Lira.

“La col·laboració de l’Associació Musical La Lira en estes festes mereix un agraïment, ja que no sols les obrin amb les seues actuacions d’este cap de setmana, sinó que seguiran delectant-nos amb la seua música en dos concerts programats per al 17 i el 25 d’octubre”, ha declarat el regidor de Festes, Raúl Mota. “A part d’estos actes musicals i de l’inici del festival Cheste Inusual, que arranca este mateix cap de setmana, teníem previst disparar una traca aèria en esta arrancada de les festes, però a causa de les condicions meteorològiques hem tingut que aplazarla”.

Concert coral

El divendres, 2 d’octubre, el teatre Liceu va acollir un concert carregat d’emocions, en el que la coral Cantábile, agrupació recentment adherida a l’Associació Musical La Lira, va arrancar els aplaudiments del públic amb cada tema interpretat. Singnum, de Tielman Sustato; Potser, potser, d’Oswaldo Farres; 15 anys té el meu amor, del Duo Dinàmic; Branca lamel·la ding dong, de Rocky Sharp and the Replays; o The lions Sleeps Tonight, són alguns dels temes que van sonar en esta primera actuació de la Cantábile després del confinament.

L’actuació al seu torn s’inseria en la XVI Campanya de concerts d’intercanvis musicals, promoguda per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i de l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cheste.

“Hasta principis de setembre no vam poder ajuntar-nos per a assajar i vam haver de fer-ho seguint la normativa: assajant amb màscara, distàncies, però encara així no apaguem les nostres veus. Hem tingut pocs assajos per a preparar este concert però ho anem a cantar amb tota la il·lusió de sempre. Comencem esta nova etapa amb molta il·lusió, amb la nostra incorporació a l’Associació Musical La Lira, i invitem a tot el que vullga a unir-se cantar amb nosotros”, manifestaven des de la coral.

Per la seua banda, el president de l’AM La Lira, Gerardo Pérez, va donar oficialment la benvinguda a la coral abans de que començara l’actuació. “Estamos molt contents de que es puga realitzar este concert, el primer de la coral després de la seua incorporació en La Lira. L’objectiu d’esta integració ha sigut tindre millors recursos per al desenrotllament de la música vocal en el nostre municipi. De moment, s’han millorat les condicions d’assaig dins de la nova Casa de la Música i amb tots els recursos de què compte la lira, i l’escola de música La Lira ha obert l’especialitat de cant amb la intenció de formar i millorar la qualitat individual, tant dels seus integrants com dels futurs membres d’esta coral”, declarava.

Cercaviles

Amb la mateixa emoció van eixir els músics i músiques de la Banda La Lira a realitzar les cercaviles programat per al dissabte, 3 d’octubre. Amb totes les mesures de seguretat, l’agrupació va eixir des del carrer Cova Santa, per a desfilar pel carrer Chiva i finalitzar el recorregut en la plaça Doctor Cajal, on va interpretar València enfront de l’Ajuntament.

En total van participar 60 integrants de la banda, més el seu director, Javier Enguídanos. “La veritat és que teníem ganes de poder ajuntar-nos, perquè la situació de pandèmia ha fet que a nivell musical també estigue sent tot molt diferent per a nosaltres. Fem assajos amb grups de 29 o 30 persones, enfront de la plantilla de més de 60 que solíem ser; però hui que hem pogut participar tots junts ha estat molt especial. A més, hem notat la calor de la gent que ens ha acompanyat al carrer i hem sentit les ganes que tenien de veure la banda sortir “, explicava Enguídanos.

La cercavila va seguir totes les mesures de seguretat, amb metre i mig entre músics i l’ús de mascareta per part de director, abanderat i instrumentistes de percussió. “La banda és una institució que ha de donar exemple, amb el que havíem de complir amb totes les mesures, de fet, en el que no tocava, els músics de vent que se l’havien retirat per tocar, se l’han posat”, apuntava el director.

“La nostra intenció en aquest acte era evitar aglomeracions i ha anat tot molt bé, tant la banda com el públic han complert amb les mesures de seguretat; amb el que aquest acte adaptat a la nova normalitat ha funcionat molt be”, destacava el regidor de Festes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*