Fotogaleria: La Sant Silvestre chestana recapta 457 euros per a la lluita contra el càncer

Este año la recaudación ha sido de 457 euros en beneficio de la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC).
Este año la recaudación ha sido de 457 euros en beneficio de la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC).

Post també disponible en: Castellano

Este año la recaudación ha sido de 457 euros en beneficio de la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC).
Enguany la recaptació ha sigut de 457 euros en benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

El passat 23 de desembre, Xest va celebrar la dotzena edició de la seva emblemàtica Sant Silvestre Solidària en un matí assolellat i amb el ja conegut bon ambient que es viu durant aquesta prova cada any. En total van ser 210 les persones participants que es van animar a recórrer 5 quilòmetres dins el nucli urbà sense més premisses que passar-ho bé i col·laborar en una bona causa. Aquest any la recaptació ha estat de 457 euros en benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

“Aquesta és la carrera més popular de totes les que celebrem perquè pot participar tothom, estigui entrenat o no, independentment de la seva condició física o de la seva edat; es pot fer el recorregut caminant o duent al gos, amb la bici o amb el patinet, no hi ha límits “, apuntava el regidor d’Esports, Francisco Llorens. “A més, la Sant Silvestre és una ocasió especial en què els chestanos i les chestanas que ja no viuen aquí es reuneixen amb la seva gent, aprofitant per participar en un esdeveniment divertit, saludable i solidari; no se li pot demanar més “.

Una mica més tard de les 11 hores, els i les participants es col·locaven en la línia de meta, en què va destacar la presència d’un gran nombre de nens i nenes. Així, es van poder veure mares i pares empenyent els carrets dels seus nadons acabats de néixer, nombrosos grups de totes les edats amb originals disfresses, entre els quals no va poder faltar “la trapa de Xest”, desenes de mascotes i fins hi va haver una coreografia nadalenca, a càrrec d’un grup de mares i alumnes del CEIP Blasco Ibáñez, que van animar encara més l’ambient amb els seus balls durant la sortida, a l’arribar i en el lliurament de premis.

A més, la Sant Silvestre chestana és una cita imprescindible en el calendari de molts veïns i veïnes d’altres localitats, com és el cas d’Inma Montoro, que ve de Torrent cada any des de la primera edició d’aquesta prova: “Mai me la perd, m’agrada el tractament que ens donen, l’alegria que hi ha, l’ambient i que se celebri de dia “, comentava la corredora, enguany disfressada de” Barbie en el seu tocador “.

A penes 16 minuts després de la sortida van començar a arribar els primers classificats masculins, que aquest any van ser Carlos García, Álvaro Méndez i Mario De La Font. De seguida van arribar les primeres classificades de la categoria femenina, Jéssica Velasco, Mª José López i Maria i Esther Domingo, que van córrer juntes i van creuar-se alhora a la meta. A la seva arribada els esperava un avituallament molt nadalenc, pa de pessic i xocolata calenta.

El pòdium local masculí va ser per a tres membres de la família Cortés, encapçalada per un dels fills, Andrés; seguida pel seu pare, que no va poder aconseguir-, i molt de prop pel seu germà Lucas. Per la part femenina, les vencedores van ser Ainhoa ​​Més, Rosa Cortés i Sonia Zapater.

Amb la carrera acabada va ser el moment de lliurar les cistelles de productes locals als guanyadors i les guanyadores, així com el detall d’un pernil a les millors disfresses per a “La Barbie en el seu tocador” i la “El sopar de Nadal” i al grup més nombrós, per al CEIP Blasco Ibáñez.

“Aquest any el que s’ha intentat des de l’Ajuntament és donar-li encara més ambient Nadalenc a la prova, traslladant l’arribada i la meta a la plaça del mercat per fer-la coincidir amb el Mercat de Nadal que ha posat en marxa la regidoria de Comerç” , explicava Alba Doménech, des de l’organització de la cursa. “Per això hem comptat amb força públic, que ha vingut a animar i ha aprofitat també per fer les seves compres”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*