Fotogaleria: Noves activitats per a totes les edats a la X Fira FICA de Xest

La décima edición de la FICA, Feria Intercultural, Comercial y Alternativa de Cheste, organizada por la concejalía de Comercio.
La décima edición de la FICA, Feria Intercultural, Comercial y Alternativa de Cheste, organizada por la concejalía de Comercio.

Post també disponible en: Castellano

La décima edición de la FICA, Feria Intercultural, Comercial y Alternativa de Cheste, organizada por la concejalía de Comercio.
La desena edició de la FICA, Fira Intercultural, Comercial i Alternativa de Cheste, organitzada per la regidoria de Comerç.

Dissabte passat, 27 d’octubre, arrencava la desena edició de la FICA, Fira Intercultural, Comercial i Alternativa de Xest, organitzada per la regidoria de Comerç.
En horari d’11,00 a 14,00 i de 18,00 a 22,00 hores, la plaça del Mercat de Xest va albergar estands d’associacions, comerciants, artesans i artesanes que van mostrar i van vendre els seus productes. «Entre les novetats d’aquest any hi ha el canvi d’ubicació, que respon a la sol·licitud dels comerciants del Mercat Municipal per estar presents a la FICA», explicava Ainoha Albiach, la regidora de Comerç.
«A més, en aquesta edició hem ampliat l’oferta d’activitats paral·leles a la fira, s’han duplicat les actuacions musicals, hi ha més activitats infantils i s’ha programat una desfilada canina per promoure l’adopció de gossos sense llar, a càrrec de Jadoul Més que Gossos, una associació local ».
Una altra de les apostes de la X FICA ha estat incloure oferta gastronòmica. «Aquesta era una demanda que venia manifestant-se en els últims anys per part de les persones que visitaven la fira; per això aquest any hem organitzat un “Tardeo”, a càrrec dels comerciants del mercat, que han preparat una carta molt completa de tapes i begudes amb tota la seva il·lusió », destacava Albiach.
«D’altra banda, per animar l’ambient de la fira, també comptem amb l’única tuna femenina de València, de la universitat de Medicina. La nostra idea és fer que la FICA vaig continuar consolidant any rere any, a través de la programació de més activitats que la facin atractiva, tant per al públic que la visita, com per als i les comerciants ».
«La FICA dóna espai a comerços, artesans i artesanes i associacions, sobretot amb la finalitat que ensenyem a què ens dediquem o què podem oferir. Personalment em sembla molt bona idea i crec que té bona acollida per part de la gent del poble », afirmava Ruth Gisbert, una de les participants a la fira.
«En el nostre cas, estem fundant una nova associació aquí a Xest, el Rebost, i hem tingut l’oportunitat de participar en l’FICA per donar-nos a conèixer. Som un grup d’amics i amigues que compartim l’afició per la cuina i la nostra intenció és recopilar receptes de Xest, com la coca de chichurritas, que ja no es fan en cap fleca de Xest, amb la finalitat de mantenir viva la tradició gastronòmica de nostre poble i promocionar-la».
La X FICA va comptar amb jocs infantils amb un castell inflable, llits elàstics, globoflèxia i pintacares. A més, comerços i entitats locals, com Zurh, Sonia Sabateria, Jadoul Més que Gossos, Psicologoteca, Maria Tello, l’escola La Pineda i l’associació Islàmica van oferir tallers gratuïts per a totes les edats.
Coincidint amb el “Tardeo” de dissabte van tenir lloc dues actuacions de música en directe, a càrrec de Bibrass D’Or i No Named Band i la fira va finalitzar diumenge amb una desfilada de moda protagonitzat per la reina de les festes de la Verema i la seua Cort d’Honor; a càrrec de Zurh, Bacobo, Pixword, Núria Perruqueria, Damià Rubert i Celia Máñez Bochons.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*