Fotogalería: una escape room per a conéixer els orígens de Xest

Post també disponible en: Castellano

Dins de la programació de la XLVII Festa de la Verema, divendres passat 16 d’octubre, el Club de Muntanyisme de Cheste, en col·laboració amb les regidories de Festes i Joventut, va organitzar una Fuga Room en la que van participar prop de 60 persones.

L’activitat va arrancar a les 20 hores en el pavelló esportiu municipal, on es van reunir els i les participants, que competien per grups de fins a 10 persones. “En el meu equip som 7 i estem amb moltes ganas”, afirmava Lucía Soriano, una de les participants, abans de començar. “Esperamos quelcom amb pistes i endevinalles per a endevinar. No ens arribem a imaginar del tot com serà una Escape Room pel poble, però la idea ens agrada mucho”.

Más bé açò seria un Escape-Town, perquè les proves es van desenrotllant al llarg de tot el poble i a més estan inspirades en la història de Cheste”, explicava Ferrán Valero, des de l’organització. “El fil conductor és la Carta de Poblament de Cheste, que complix 700 anys, per això hem inclòs una prova d’orientació que es plantejarà a cada equip quan arriben al Lugarico Viejo, hauran de fixar-se bé en el seu entorn i respondre una sèrie de preguntes sobre la història del municipi, observant les portes de distintes cases de Cheste”.

En esta línia i seguint un mapa, els i les participants havien de trobar 5 fragments de la Carta de Poblament i, per a això, havien de superar les distintes proves, entre les que no van faltar l’escalada i els jocs de lògica i d’aventures. “En una de les proves se’ls demana que recórreguen un laberint amb els ulls embenats; en una altra han d’escalar una paret per a agafar una vela amb què després es il·luminaran dins d’un túnel per a trobar un fragment de la carta de poblament; i també han de pujar al campanar de l’Església i resoldre una endevinalla matemático”, apuntava Valero.

“Para preparar esta Escape Room també hem recorregut a la consulta de bibliografia com la Monografia Històrica de la Vila de Cheste Al Camp, de Vicente Navarro; o un dels números de la Revista d’Estudis Comarcals”, afegia Rosi Casadó, des del Club d’Orientació. “Además, hem comptat amb l’ajuda de la tècnic de Turisme, del regidor de Festes i de la coordinadora deportiva”.

El joc va comptar amb cinc premis, quatre d’ells canviables en establiments de Cheste. El primer premi era un viatge per la Comunitat Valenciana. “Hemos aconseguit que el públic objectiu, que era la gent jove, participe; i a més que hi haja un grup nombrós, amb la qual cosa podem dir que la Escape Room ha sigut un éxito”, declarava el regidor, Raúl Mota.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*