Fotogalería: Xest celebra la seua segona Dansà popular en el marc de la 50 Festa de la Verema

Post també disponible en: Castellano

La plaça Doctor Cajal va acollir diumenge passat, 2 d’octubre, per segon any consecutiu, la Dansà popular de Xest. Prop de 90 persones de diferents punts de la geografia valenciana que van realitzar una exhibició de balls populars.

“Aquest acte va sorgir l’any passat, va tindre molt bon acolliment i hem decidit mantindre’l, la prova està en l’èxit de hui, en la quantitat de gent que ha vingut a ballar, gent d’altres pobles que s’ha reunit hui ací per a celebrar el folklore tradicional”, manifestava el regidor de Festes, Óscar Galdón.

Les associacions que es van donar cita en la trobada van ser el Grup de Danses de Xest, l’Associació el Piló de Burjassot, la Escola Grup Danses de Quart de Poblet, el Grup de Ball d’Aixóvar, Balls Populars del Túria, el Grup de Danses Sant Roc de Paiporta i els grups de danses de Loriguilla, Torís i “El Regne”. A més, l’esdeveniment va comptar amb música en directe de dolçaines i tabalets. També va participar la reina de la Verema, Ángela Morell Toledà, al costat d’una representació de la seua Cort d’Honor i les persones del públic que van voler sumar-se.

La dansà va començar amb els balls per parelles, que van obrir el regidor de Festes i una de les representants del grup de danses, Angelines Debón. Després d’ells, per parelles, en grups de quatre, van anar entrant a ballar al recinte els xics i les xiques de la Verema, al costat de la seua reina, i les diferents agrupacions. A la finalització dels balls, Debón va fer un ampli agraïment al públic i als i les participants en les dansà, així com a l’Ajuntament, pel seu suport. “Les Regidories de Cultura i de Festes han sigut ací des del principi, han cregut en nosaltres i gràcies a ells podem organitzar actes com aquest”. 

El fermall d’or de l’acte el va posar el lliurament d’obsequis a les persones participants, per part de l’Ajuntament, en la qual van participar l’alcalde, José Morell, el regidor de Festes i la Reina de la Verema.

L’alcalde també es va dirigir al públic per a posar el valor el treball en la recuperació i manteniment del folklore tradicional del grup de danses de Xest i de les altres agrupacions. “L’agraïment de hui és mutu, perquè gràcies a tots vosaltres hui el públic ha pogut gaudir d’un gran espectacle”, apuntava Morell.

L’esdeveniment es va tancar amb una àgape per a totes les persones assistents.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*