Fotogaleria: Xest dóna la benvinguda a les Falles amb l’acte del pregó

Cheste da la bienvenida a las Fallas con el acto del pregón.
Cheste da la bienvenida a las Fallas con el acto del pregón.

Post també disponible en: Castellano

Cheste da la bienvenida a las Fallas con el acto del pregón.
Xest dóna la benvinguda a les Falles amb l’acte del pregó.

Dissabte passat es va celebrar l’esperat pregó de Falles. Nombrosos fallers i falleres, chestanos i chestanas van acudir al Teatre Liceu per donar una calorosa benvinguda a les festes.

La banda juvenil La Lira, dirigida per Gustavo López Aceituno, va ser l’encarregada d’obrir l’acte i interpretar els pasdobles Terç de Quites, El torico de la corda i Lluís “El Vedrier”. A continuació es va celebrar el pregó de falles, en què les falles Barri Indústria i Comerç i Barri de l’Alegria, i la Junta Local Fallera, van convidar a tot el poble de Xest i a les localitats veïnes a gaudir de les festes de Sant Josep. “Xest, poble de festes, hospitalari, treballador, lluitador i amb una gran tradició fallera. Per això us dic que juntes les dues falles lluitarem perquè la flama de les falles no s’apagui mai. Perquè ser faller és història viva del nostre poble “, va aclamar la fallera major de la Junta Local, Silvia Pallás Lacalle.

L’alcalde de Xest, José Morell, i la regidora de Festes, Carme Delgado, van ser els encarregats de donar la benvinguda als representants de les falles locals de l’exercici del 2019, i de lliurar-los les insígnies de l’Ajuntament en iniciar el pregó. L’alcalde, que va concedir les claus de la ciutat a les falleres majors de la Junta Local Fallera, va voler també agrair la disposició de les comissions per treballar amb l’Ajuntament i altres entitats. “Aquestes festes, que uneixen a tots els valencians i valencianes sota el mantell de la nostra tradició, cultura que omple el nostre poble de llum, de música i de pólvora. Deixem doncs que aquesta ‘germanor’ fallera inundi els carrers de Cheste durant aquests dies i acompanyem a les falleres majors i als presidents de les nostres dues comissions col·laborant perquè aquest any, en què han estat elegits com a màxims representants del món faller, sigui inoblidable per a ells “.

Les falleres majors de la falla del Barri de l’Alegria van descriure així els preparatius en els quals es submergeixen els fallers i falleres per donar la benvinguda a les festes, “Preparem els vestits, les pintes, els monyos, el ca ca, la enagua, les sabates. Però no va a ser tot desfilar, ens esperen despertás, castells, menjars, disfresses, mascletades, revetlles … perquè els fallers som molt ‘folloneros’ i molt sorollosos, allà on anem ens acompanya la banda de música “.

La banda simfònica La Lira va ser l’encarregada de clausurar l’acte amb un concert integrat per les obres Marxa Op. 99, de S. Prokofiev, La forza del destí, de G. Verdi i Evocacioni, de P. Huber, sota la batuta de Javier Enguidanos Morató. Per finalitzar, van interpretar l’Himne de València, del mestre J. Serrano. Chestanas i chestanos, falleres i fallers, es van posar de peu per cantar junts, acompanyant a la banda.

“Que soni l’himne que ens agermana, amb el qual tots els fallers som un. Falleres i fallers, demostrem un any més de què està feta la nostra falla. Ensenyem de nou al món que el matrimoni entre pólvora i sentiment és la barreja perfecta. Rebem les falles del 2019 com es mereixen, convidant al poble de Xest al fet que les comparteixin amb nosaltres, al fet que s’encomanin de la nostra il·lusió, Visquin les falles! “, Van aclamar des de la falla Barri Indústria i Comerç.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*