Fotogaleria: Xest recupera les celebracions de Sant Antón

Post també disponible en: Castellano

Després de l’aturada a causa de la pandèmia, enguany Xest ha recuperat les celebracions de Sant Antón, prenent mesures com l’ús obligatori de la màscara, facilitant la distància de seguretat i suprimint el lliurament dels panets i els obsequis. 

Dissabte passat a la nit es va celebrar la tradicional foguera en honor al patró dels animals en la plaça de l’Ermita, un acte que va comptar amb les coreografies de huit ballarines de l’escola municipal de dansa que van interpretar diverses peces sobre un tablao situat en el centre de la plaça.

El diumenge, a partir del migdia començava a organitzar-se la desfilada de mascotes, que van anar passant per la plaça de l’Ermita per a ser beneïdes pel rector de la localitat, Antonio Sapiña. Una vegada més, els gossos van ser els protagonistes, encara que es van poder veure gats, peixos, tortugues, cobais i ocells de tota mena. Després de la desfilada de mascotes va donar principi l’exhibició de cavalls i carros, que va comptar amb la col·laboració de l’Associació de Caballistas de Xest, i la de bestiar, per part de la Ramaderia Fernando Machancoses. 

“Hem tornat a tindre Sant Antón i la gent ha respost molt bé; esperem que l’any que ve es puguen organitzar aquestes celebracions sense cap mena de restricció”, afirmava el regidor de Festes, Raúl Mota. “La col·laboració de la gent i el respecte a les mesures sanitàries ha sigut fonamental perquè els actes hagen eixit bé”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*