Hidraqua finalitza les obres de connexió entre les xarxes de proveïment municipal de l’Eliana i Montealegre

Les obres ordenades per l’Ajuntament i escomeses per l’empresa concessionària del servei d’aigües Hidraqua S.A., destinades a reduir la presència de nitrats en la xarxa privada de Montealegre, han respost de manera efectiva en descendir la barrera dels 100 mg/litre, el màxim establit pel departament de Sanitat Pública de la Generalitat Valenciana, xifra a partir de la qual s’estableix la restricció per al consum humà. 

Les actuacions s’han centrat en connectar ambdues xarxes a través d’una nova canalització que permet subministrar aigua des de la xarxa municipal, a la xarxa de Montealegre que, el passat 13 de juny va superar els 100 mg/litre i per aquesta raó es va establir la restricció per al consum humà conforme al protocol establit per l’administració autonòmica. 

Concretament, s’ha procedit a clausurar el pou des del qual es realitzava el proveïment a la xarxa de Montealegre, connectant-se a la xarxa municipal. Per a això s’ha realitzat una obra d’urgència consistent en la connexió, mitjançant una canonada de fosa dúctil, del depòsit de proveïment del carrer Dos de Maig des de la conducció de distribució arterial que discorre pel carrer Miguel Hernández. 

L’edil de Serveis Urbans, Marta Andrés, ha explicat que “hem comunicat a la Direcció General de Salut Pública la finalització de les obres, així com el resultat de les analítiques practicades per Hidraqua, sol•licitant al més prompte possible que realitzen les seues pròpies anàlisis perquè certifiquen aquests resultats i, d’aquesta manera, poder alçar la restricció del consum d’aigua en aquesta zona del municipi”. 

 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*