Incliva i AVA-Asaja inicien projectes biomèdics per a estudiar i difondre les propietats saludables dels productes agraris valencians

Post també disponible en: Castellano

Totes dues entitats signen un conveni de col·laboració que manifesta el compromís dels sectors agrari i sanitari per oferir a la societat una alimentació sana

L’Institut d’Investigació Sanitària -Incliva- i l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) han signat un conveni marc de col·laboració a fi de posar en marxa projectes d’investigació biomèdica que estudien i difonguen a la societat les propietats saludables que contenen els diferents productes agraris valencians.

Aquest acord manifesta el compromís dels sectors agrari i sanitari per oferir als consumidors una alimentació sana i equilibrada just en un moment en el qual la pandèmia del Covid-19 ha posat el focus en la importància de la salut per a previndre malalties.

El conveni de col·laboració mútua ha sigut subscrit pel director general de Incliva i Cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic Universitari de València, el Dr. Andrés Cervantes, i el president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado.

El doctor Cervantes ha expressat el seu agraïment a l’organització agrària per aquesta col·laboració, “que permetrà crear noves sinergies entre la investigació biomèdica i el sector agrícola i que generarà beneficis per a tota la societat”. Aquest acord dóna compliment a un dels objectius continguts en el Pla Estratègic de Incliva d’impulsar projectes d’investigació i innovació transversals en col·laboració amb indústries valencianes de sectors no-salut.

Per part seua, Aguado ha subratllat que “els agricultors i ramaders valencians estem alineats amb el compromís essencial de proporcionar aliments saludables de màxima qualitat, frescor i seguretat, a més d’aportar moltes altres contribucions com la gestió del territori, la preservació del paisatge rural, la cohesió social, el manteniment de les tradicions o de la gastronomia, entre moltes altres actuacions al servei de la societat”. AVA-ASAJA facilitarà assessorament agronòmic i posarà a la disposició de Incliva el seu centre d’experimentació agrària i de transferència tecnològica ‘Finca Sinyent’ per a la realització dels projectes d’investigació.

Entre les accions de col·laboració es contemplen l’execució de projectes i programes conjunts d’investigació, desenvolupament i innovació i formació; la prestació de serveis tècnics i d’assessoraments científics en qüestions relacionades amb les activitats de totes dues entitats. També la cooperació en programes i esdeveniments formatius de personal investigador, tècnic i administratiu; l’organització d’activitats comunes relacionades amb la promoció social de la investigació, el desenvolupament tecnològic, la innovació i les noves tecnologies, entre altres activitats.

Informa Luis Ibáñez

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*