Isabel, el primer bebé nascut a l’Hospital de Manises

Post també disponible en: Castellano

El bebé va nàixer el primer dia de l’any a les 13.40 hores i va pesar 3’3 quilos 

L’Hospital de Manises és un centre de referència en l’àrea matern-infantil

Isabel és el nom de la primera beu nascuda en 2024 a l’Hospital de Manises passat el migdia del primer dia de l’any, a les 13.40, hores després que sonaren les tradicionals campanades i de rebre l’any nou. Isabel, que va pesar 3’365 quilograms, i els seus papàs es troben en perfecte estat de salut. Els seus pares li van donar la benvinguda al món amb nervis, molta alegria i emoció. 

Sara, la mare de la criatura, ha expressat la seua emoció davant el feliç esdeveniment que ha coincidit amb una data tan especial. Unes hores després els pares i la nounada han rebut la visita del cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital, el Dr. Fernando Gil Raga, qui els ha transmés la seua alegria pel naixement de la xicoteta i els ha fet lliurament d’un obsequi amb motiu del naixement. 

Compromesos amb la maternitat

L’Hospital de Manises s’ha consolidat com un dels centres més demandats per les mares i pares valencians per a donar a llum en la Comunitat Valenciana. Referent en l’assistència humanitzada al part, el centre compta amb un equip de matrones i ginecòlegs conscienciats amb la importància d’un part mínimament medicalitzat i respectuós amb les decisions dels progenitors.

Des de la seua obertura en 2009, l’Hospital de Manises ha comptat amb els millors especialistes per a assistir a les mares durant el part, convertint-se en un centre de referència en les àrees de ginecologia i obstetrícia. En les seues instal·lacions s’han produït 19.685 parts, i només el 16% de mitjana durant aquests 13 anys ha sigut per cesària.  

En aquest sentit, el centre públic es diferencia d’altres hospitals en el ventall de serveis que ofereix a les mares perquè el moment de donar a llum siga únic, amb un equip de matrones, ginecòlegs i anestesistes conscienciats amb la importància d’un part mínimament medicalitzat i respectuós amb les decisions de les mares, protagonistes de l’experiència. 

En aquest sentit, les dones que donen a llum a Manises disposen d’una sala de dilatació individual on pot estar l’acompanyant, habitacions individuals amb banyera per al nounat i iniciatives pensades per a embarassades com els tallers d’obstetrícia, jornades informatives en línia mensuals, o pilates per a embarassades. A més, es poden organitzar visites a paritoris a través de les matrones dels centres d’Atenció Primària i existeix la possibilitat de conéixer al bebé abans del seu naixement gràcies a la impressió 3D, es facilita la impressió de la placenta en paritori i també es dona suport a lactància gràcies a la col·laboració de Amamanta.  

A més, des de la seua posada en marxa, l’Hospital de Manises s’ha especialitzat en l’atenció de parts naturals, oferint anestèsies alternatives, com la walking epidural, o serveis diferencials com la Casa de Parts, un espai reservat per a poder donar a llum de manera natural i amb mètodes innovadors com la dilatació en aigua, entre altres. “Cuidem de la salut de les persones i, sobretot en eixos moments transcendentals de les mares i els seus bebés, la nostra obstinació és estar prop de les persones”, indica el Dr. Gil Raga. 

Casa de Parts a l’Hospital de Manises 

Aquest espai, el primer a València, segueix el model dels ‘birth center’ anglesos en el qual cada habitació emula l’habitació d’una casa, recreant un ambient càlid, amb llums modulables, decoració confortable en fustes i flors i amb equipament mèdic camuflat entre el mobiliari”, expliquen els especialistes mèdics de l’àrea.  

Segons els mateixos especialistes de Manises, donar a llum en un entorn confortable i “humanitzar el procés” té nombrosos beneficis per a la mamà i el bebé ja que potencia els parts vaginals espontanis, reduint així la probabilitat d’intervenció mèdica durant el part amb les complicacions que implica. “L’experiència de les mares sobre el procés també és més positiva en aquest model, així com el seguiment de la lactància materna més enllà del primer mes”, asseguren.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*