José Hoyo: “Bunyol reuneix les condicions per a ser seu d’un Congrés Internacional de Turisme”

Post també disponible en: Castellano

Ràdio Bunyol TV grava un nou programa de debat, Espai Obert, sobre el Turisme durant la pandèmia

En to distés els contertulians van desgranar els reptes i vicissituds amb les quals compta aquest sector, tan assotat per la pandèmia, i que ha sabut reinventar-se en els entorns rurals. Juncal Carrascosa, alcaldessa de Buñol, José Hoyo, president de AICTEH, i Gulpasha Askarova, estudiant de Ciències Polítiques i assessora d’aquesta acadèmia internacional. 

Ràdio Bunyol TV continua com cada mes oferint un programa de debat d’actualitat, Espai Obert, gravat en els estudis de televisió de la ràdio municipal. En aquesta ocasió la periodista buñolense, Pilar Criado, modera aquest debat dedicat al turisme durant la pandèmia. Els contertulians van ser Juncal Carrascosa, Alcaldessa de Buñol; José Hoyo, president de la AICTEH (Acadèmia Internacional de Ciència, Tecnologia, Educació i Humanitats) i Gulpasha Askarova, estudiant de Ciències Polítiques i assessora de AICTEH.
Els temes tractats durant més d’una hora de debat van ser: Nous reptes post-pandèmia: Les Administracions Públiques i el foment de l’activitat turística a nivell local; Reinventant-se per a la nova realitat; El Municipi com a entitat més pròxima al ciutadà: Gestió Turística; Les Acadèmies i la internacionalització de les destinacions turístiques i finalment, la Significació del patrimoni natural.
Debat atractiu, diferent i molt entretingut on s’opina i informa dels reptes amb els quals compta el turisme arran de la pandèmia, a més de les novetats que a nivell turístic ha implementat Buñol com a destinació turística familiar, rural, natural, cultural i ple d’experiències. Així és com ho va qualificar Juncal Carrascosa, Alcaldessa de Buñol, que va enumerar cadascun dels projectes que des d’aquesta legislatura protagonitzen l’acció turística com l’arribada de la tecnologia a la festa de la Tomatina, sense oblidar els esforços que des de l’àrea cultural s’han emprés amb nombrosos concerts i esdeveniments segurs. Els paratges naturals i patrimonials que compta la població faciliten l’organització de grans esdeveniments culturals. Per això, en paraules de José Hoyo, president de AICTEH, Buñol s’ha convertit en un enclavament ideal per a l’organització d’un Congrés Internacional de Turisme.
Tant José Hoyo com Gulpasha Askarova van tractar els reptes i les dificultats del turisme a nivell mundial. “Un sector que s’ha vist fortament perjudicat durant la pandèmia, i que atrau a nombrosos altres sectors, la qual cosa ha fet trontollar l’economia mundial”, van destacar. En el cas d’Ucraïna, la contertuliana convidada, veïna d’aquest país, Askarova, va assegurar que malgrat no ser un destí que depenga del turisme en gran manera sí que estan esforçant-se per atraure empreses i visitants per a conéixer la seua exemplar naturalesa i exquisida gastronomia. 
El president de AICTEH va introduir exemples mundials que han sabut reinventar-se durant la pandèmia com un racó de l’Equador, Port López, que atrau a nombrosos turistes de tot el món de manera segura per a albirar balenes geperudes. Encara que la música va ser un dels protagonistes d’aquest debat, ja que la Comunitat Valenciana i especialment Buñol són líders mundials en la cultura bandística, alguna cosa que cal saber mostrar al món. Per això, Juncal Carrascosa també va destacar la importància que tots siguem agents turístics, tots hem de saber publicitar “el nostre territori, fins i tot les societats musicals, amb paquets al turista que mostren els seus teatres, els seus locals, les seues escoles de música… com s’està fent a Buñol que des de fa unes setmanes una empresa de vins del municipi ofereix visites guiades pel castell per a finalitzar amb un tast de vins dels seus caldos”, va finalitzar l’edil.
Aquest sisé programa d’Espai Obert reflecteix l’actualitat canviant d’un sector que amenaça amb l’ésser el futur i el present de nombroses economies locals, però sempre des de la sostenibilitat i en el qual tots puguen gaudir dels enclavaments que cada zona compta, com és la comarca de la Foia de Buñol-Chiva, alguna cosa que segons va comentar Jonquera Carrascosa, “hem d’anar units perquè junts som més forts i comptem amb enormes atractius cadascun dels nostres municipis i molt prop de València. Es tracta de turisme de proximitat, turisme rural de qualitat i d’experiències”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*