Jota Martínez Dúo i Besarabia tanquen l’II Cicle de Música Tradicional i d’Arrel “Cantos, Rutes i Viandes” a Alborache

Post també disponible en: Castellano

La fusió i els sons tradicionals i multiculturals seran els protagonistes de la proposta cultural per a aquest cap de setmana

El cap de setmana del 18 i 19 de setembre conclou la segona edició del Cicle de Música Tradicional i d’Arrel “Cantos, Rutes i Viandes”, amb les actuacions de Jota Martínez Dúo i Besarabia, dues formacions de reconegut prestigi en la recuperació de folklore i fusió de músiques de l’arc mediterrani.

Després de l’actuació de Pep el Botifarra la setmana anterior, el dissabte Alborache torna a omplir-se dels sons tradicions i de fusió multicultural amb Jota Martínez Dúo i el seu espectacle Tres cultures a l’Espanya medieval, el dissabte 18 de setembre a les 19.00 h. en la Plaça d’Espanya. Està previst que assistisquen representants de les associacions més representatives de la cultura islàmica i sefardita, com a mostra de suport a la recuperació del patrimoni musical multicultural i divers de les nostres músiques més tradicionals.

Finalment, el grup Besarabia tanca el cicle amb un concert en l’àrea recreativa de la Ruta dels Molins el diumenge 19 de setembre, a les 12.00 h., presentant el seu últim disc, Animal Republic, que s’ha publicat el 10 de setembre. Besarabia interpretarà els seus temes de fusió de folk, flamenc, jazz i fins i tot rap. 

Després del gran acolliment de l’edició de l’any passat i del concert inaugural d’enguany, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alborache valora molt positivament la posada en marxa d’aquesta proposta, que ja està consolidada entre aficionats i professionals de la música tradicional. Per a Vicente Darder, regidor de Cultura, amb el cicle de música tradicional i d’arrel “l’Ajuntament d’Alborache està complint amb l’objectiu que ens marquem: oferir una programació cultural de qualitat, diversa i per a tots els públics. Tenim un fort compromís amb propostes que contribuïsquen activament a estimular la curiositat per conéixer les nostres pròpies tradicions i com han estat influïdes al llarg dels segles per tantes altres, ja que és la millor manera d’enriquir-nos a tots i totes.” 

L’assistència és gratuïta fins a completar l’aforament. És imprescindible l’ús de màscares. L’Ajuntament d’Alborache controlarà l’accés i el compliment de les mesures de distanciament i seguretat.

PROGRAMA

DISSABTE, 18 DE SETEMBRE, A les 19.00 H. EN LA PLAÇA D’ESPANYA

Jota Martínez Dúo, amb Tres cultures a l’Espanya Medieval

DIUMENGE, 19 DE SETEMBRE, A les 12.00 H. EN LA ZONA RECREATIVA DE LA RUTA DELS MOLINS

Besarabia

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*