La biblioteca i la regidoria de Cultura de Bunyol organitzen un cicle d’audiovisuals valencians en col·laboració amb la Filmoteca

Post també disponible en: Castellano

Este cicle projectarà pel·lícules, curts i un documental valencià en la Sala Raga del Molí Galán. Es projectaran el 18 de setembre, el 23 d’octubre, el 20 de novembre i l’11 de desembre a les 19h. Tots els que desitgen assistir han de confirmar assistència cridant al 96 250 07 51 o a través del mail bibliotecabunyol@gmail.com

La Sala Raga de el Molí Galán de Bunyol albergarà aquest divendres 18 de setembre la primera projecció d’aquest cicle d’audiovisuals valencians. Podran veure quatre curts valencians seleccionats en la convocatòria de 2019 de l’Insititut Valencià de Cultura per a la promoció i difusió de produccions audiovisuals en aquest gènere. Els curtmetratges són: Makun, d’Emilio Martí; Renaix i Batega, de Rafa G. Sánchez; Echhoes Short, de Diana Acien i Micosis, de J. L. Brea & C. Pons.

Juan Luis Pallàs, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol, ha recordat que en tot moment se seguiran tots els protocols per evitar els contagis per Covid-19, tant és així que l’aforament estarà limitat a tan sols 25 persones, per això tots els que estiguen interessats a assistir s’han de posar en contacte amb la Biblioteca Municipal de Bunyol, a través del telèfon 96 250 07 51 o per mail a bibliotecabunyol@gmail.com

Divendres 23 d’octubre es projectarà, també a les 19h, la pel·lícula sobre el rodatge a la regió extremenya de Las Hurdes a càrrec de Luis Buñuel, de la seva pel·lícula “Las Hurdes, terra sense pa” en 1933. Adaptació de l’còmic homònim de Fermín Solís. Aquesta pel·lícula es diu Buñuel i el Laberint de les Tortugues, dirigida per Salvador Simó Busom.

A el següent divendres, el 20 de novembre, es podrà veure el film L’últim aviador, dirigit per Francesc Betriu. I és que després de més de 75 anys, Vicente Montejano ens explica en primera persona la seva experiència de més de 14 anys al Gulag rus després del final de la Guerra Civil espanyola. Vicente és l’últim supervivent d’un grup de 12 joves pilots republicans que van ser sorpresos pel final de la contesa mentre realitzaven un curs d’aviació de guerra a Kirovabav, a l’antiga URSS.

Finalment, el 11 de desembre, es podrà veure el documental La fruita daurada. Història de la taronja, amb guió i direcció a càrrec de José A. Guerrero. Aquest documental que recull i manté viva la memòria d’un patrimoni agrari, econòmic i social molt determinant en la realitat valenciana.

L’edil buñolense ha animat a la ciutadania a assistir a alguna de les pel·lícules, documental o curts que es projectaran un cop a al mes des d’aquesta setmana i fins al desembre, “ja que les mesures de seguretat que van a seguir són màximes. Bunyol és cultura, Bunyol és art i per això ha de continuar”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*