La Big band Boom de Tobarra es guanya al públic xestano

Post també disponible en: Castellano

Aquest diumenge, 16 de maig, el cicle de Música a la primavera continuava amb un concert en la Plaça II República, a càrrec de la Big band Boom de Tobarra, una agrupació musical que es va guanyar els aplaudiments del públic des del primer moment.
La regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, va ser la primera a introduir a la banda, donant pas al seu propi presentador. “Aquesta proposta ens va arribar de la mà de l’anterior director de la banda juvenil de l’Associació Musical «La Lira» de Xest, Francisco Ginés Martínez, membre d’aquest gran grup que compta amb un elenc de 25 músics i músiques i un variat repertori instrumental. Aquesta vesprada ens ofereixen un passeig per diferents estils pròxims al jazz, brindant-nos un espectacle de qualitat que esperem que no deixe indiferent a ningú”.
Des de la Big band també van donar la benvinguda al públic abans de donar pas al concert. “Una dels desavantatges d’obrir fronteres és que se us ha colat, des de Tobarra, el nostre grup de música; ací, en el cor de València, en la capital de música del nostre país”, feia broma el presentador, “per a nosaltres és un orgull enorme estar hui a Xest”.
Tal com es va explicar des de la banda, les Big band van nàixer a partir del jazz, als Estats Units, quan en els anys 30, amb la Gran Depressió, els músics es van anar als grans salons de les grans ciutats per a guanyar-se la vida, formant grans bandes.
La Big band de Tobarra, dirigida per Pepe Auñón, es va guanyar al públic xestano des del primer tema, l’emblemàtic Gonna Fly Now, protagonista en la banda sonora de la pel·lícula Rocky. El concert va comptar amb una primera part instrumental, amb temes clàssics del Jazz com Harlem Nocturne, i una segona part vocal, amb conegudes cançons com *Supertition de Steve Wonder o Sing Sing Sing de Benny Goodman.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*