La Canal de Navarrés rebrà 785.000 euros de la Diputació en el primer lliurament del Fons de Cooperació

Post també disponible en: Castellano

La corporació triplica l’assignació del Consell als municipis valencians gràcies a una dotació extraordinària via superàvit que eleva l’aportació global al Fons d’enguany a 60 milions d’euros

El repartiment dels primers 40 milions deixarà 146.000 euros a Énguera i més de 100.000 a Navarrés, Anna i Chella, enfront dels 60.000 assignats a Millares, la localitat menys poblada de la comarca


La Canal de Navarrés rebrà 785.174 euros de la Diputació de València en el primer lliurament del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. La partida forma part dels 40 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2022, als quals la Diputació sumarà una dotació extraordinària de 20 milions d’euros via superàvit, amb la qual tornarà a triplicar l’assignació del Consell al Fons per als municipis valencians.

En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 146.000 euros a Énguera, amb un cens pròxim als 5.000 habitants, i més de 100.000 euros a Navarrés, Anna i Chella, localitats que compten entre 2.500 i 3.000 habitants.

El municipi menys poblat de la Canal és Millares, que amb un cens de 341 persones en 2021 rebrà al voltant de 60.000 euros, mentre que el repartiment comarcal d’este primer lliurament del Fons de Cooperació per part de la Diputació es completa amb els 90.000 euros assignats a Bolbaite, els 72.000 euros de Quesa i els prop de 70.000 euros que rebrà Bicorp.

Una eina eficient

El president de la Diputació, Toni Gaspar, recorda que el Fons de Cooperació Municipal “és una eina que no sols posa de manifest la importància de la col·laboració institucional, sinó que ha demostrat ser un instrument molt eficaç perquè les ajudes arriben de manera àgil i directa als ajuntaments, eliminant burocràcia i permetent destinar els diners tant a inversió com a despesa corrent”.

Un any més, la institució que dirigix Gaspar confirma la seua aposta per este Fons i les ajudes directes als municipis. El responsable d’Hisenda, Vicent Mascarell, explica que inicialment “es duplica l’aportació de la Generalitat a la província i, en última instància, es triplicarà amb una assignació extraordinària de 20 milions d’euros extreta del superàvit del passat any, que també reserva una partida de 10 milions d’euros per a l’ampliació i construcció de centres socials en el marc del ‘Pla Convivint’”.

L’àrea provincial d’Hisenda té ja preparat el repartiment dels primers 40 milions de l’aportació al Fons, inclosos en el pressupost de la Diputació per a 2022. Per comarques, destaquen els 6,1 milions d’euros que rebran els municipis de L’Horta Sud; els més de cinc milions que arribaran a les localitats de la Ribera Alta i L’Horta Nord; i els quatre milions assignats a La Safor.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*