La regidoria de Sanitat i el Centre de Salut de Xest informen sobre l’ús, tipologia i manteniment de les màscares

Post també disponible en: Castellano

La regidoria de Sanitat i el Centre de Salut de Xest han publicat informació pràctica sobre les mascaretes, on s’exposen diferents tipus i les seves propietats a l’hora de protegir de l’contagi i limitar la seva propagació. En aquest sentit, les màscares que compleixen aquesta doble funció són les de tipus FFP2 sense vàlvula d’exhalació.

Mitjançant una infografia, les autoritats locals han explicat quin és l’ús correcte de les mascaretes. Així, es recomana rentar les mans abans de manipular-les i col·locar-les sempre en la seva posició correcta, tapant nas i boca, sense tocar-les i sense retirar-les per parlar o tossir. A més, s’explica que la mascareta ha de ser utilitzada sempre de la mateixa banda.

D’altra banda, pel que fa a la durada de les màscares, es recomana consultar la caixa o la impressió de la pròpia màscara, encara que la majoria són d’un sol ús i no reutilitzables. Malgrat això, com a excepció davant la situació actual d’emergència sanitària, es pot aplicar calor seca a 70ºC durant 30 minuts per descontaminar i re-esterilitzar les màscares, sempre que es trobin en bon estat, netes i sense trencaments. Per a això, s’introdueix la mascareta al forn, si és possible amb ventilador perquè la temperatura sigui uniforme en tots els punts. Un cop realitzat aquest procediment, s’han d’avaluar les propietats de la mascareta per comprovar que manté les seves capacitats de filtrat i d’ajust.

No es recomana rentar les màscares, ja que, a l’mullar-se, el material filtrant de polipropilè perd la càrrega hidròfuga.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*