La Conselleria de Sanitat insta el Departament de Salut de Manises a reagrupar l’assistència i els recursos en els seus centres

Post també disponible en: Castellano

El Departament de Salut de Manises, durant la tercera onada de la pandèmia de l’Covid-19 comunica que està treballant, sota les indicacions de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, en la gestió de la crisi sanitària en la qual ens trobem, una crisi que com ha assenyalat la pròpia consellera de Sanitat no té precedents.

Davant l’augment de contagis a la població en general i en els professionals sanitaris, la Conselleria de Sanitat va instar els diferents departaments de salut a reagrupar l’assistència i els recursos en centres de capçalera davant l’evolució epidemiològica. Per això i per complir amb les instruccions de les autoritats sanitàries, des del Departament de Salut de Manises s’ha reorganitzat la plantilla dels diferents centres sanitaris per a cobrir amb la major qualitat i seguretat l’assistència de la població protegida.

Per tant, des del Departament de Salut de Manises continuem treballant per mantenir el nivell d’atenció que els nostres pacients necessiten, tenint en compte les directrius de Conselleria en tot moment, com venim fent des del principi de la pandèmia. D’aquesta manera,

  • Es van reforçar les plantilles per atendre la població i els professionals van arribar fins i tot a doblar torns per ajudar a altres companys.
  • Es van crear mitjans digitals (via web i via telèfon intel·ligent) per agilitzar l’atenció telefònica a la població, quan Conselleria va aconsellar que es prioritzés l’atenció telefònica i on les dades (més de 33.000 formularis rebuts fins 2021.01.15)
  • Reforcem la línia d’autobús (subvencionat pel propi Departament) entre Hospital i La Foia per reduir distàncies i habilitar-lo com a mitjà de transport entre poblacions de La Foia.
  • S’han creat píndoles audiovisuals al canal de YouTube per facilitar l’atenció i rehabilitació de pacients, per resoldre dubtes de pacients que no admeten demores (embarassades) i fins xerrades grupals en línia per a aquest mateix col·lectiu d’embarassades per resoldre dubtes prèvies a el part.
  • El Call Center pilot, ha estat una iniciativa posada en marxa pel mateix Departament de Salut de Manises. Es pot aplicar a altres municipis i aquesta és la intenció, sense oblidar la conveniència de fer-ho amb les garanties d’un adequat funcionament i servei a la població.

Totes aquestes actuacions s’han realitzat, com s’ha indicat, seguint les directrius i aprovació de la Conselleria de Sanitat i buscant sempre garantir la millor atenció a la població de tots els municipis, en un moment en què es necessita la unitat de tots els estaments socials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*