CSIF denúncia la “discriminació” del personal laboral de l’Hospital de la Ribera al cobrar un 25% menys en baixes i aïllament

Post també disponible en: Castellano

El sindicat avisa de la pèrdua salarial en cas de contagi i de que, a més, Conselleria de Sanitat no cobrix les seues baixes

El sindicat CSIF denuncia la “discriminació” que pateix el personal sanitari o no sanitari pertanyent a el règim laboral a extingir de el departament de salut de la Ribera. La central sindical assenyala que aquests professionals, en cas de contagiar-se per covid-19 o haver de romandre aïllats per contacte amb positius, perceben un 25% menys de salari i, a més, les seues baixes no són cobertes.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) lamenta que “Conselleria segueix tractant com a professionals de segona a el personal subrogat. Els exigeix ​​el 200% en la situació actual de col·lapse, en la qual es juguen la vida, però, a canvi, únicament els paga el 75% del seu salari si posen malalts o han de romandre en aïllament per contagi de covid-19 “.

CSIF explica que ha remès diversos escrits a Conselleria de Sanitat exigint-li el 100% de les retribucions, com a la resta del seu personal, en cas d’incapacitat laboral temporal per aquest virus. No obstant això, l’Administració no ha contestat a la petició. El sindicat lamenta que, en l’actual situació de pandèmia, “està fent caixa, ja que els professionals afectats perceben menys que el seu salari i, a sobre, Conselleria addueix que no hi ha personal i no cobreix les seves baixes”. Només al novembre, abans de la tercera onada, hi va haver un total de 234 professionals contagiats i en aïllament.

La central sindical, en aquest context, insta el president de la Generalitat a què “prenga cartes en l’assumpte i intercedeixi perquè el personal sanitari de l’departament de salut de la Ribera pugue tenir la tranquil·litat, en cas de contagi, que va percebre les seues retribucions completes”. El sindicat no descarta actes de protesta si Conselleria no soluciona en breu aquesta qüestió.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*