Turís recorda al seu paisà, Vicent Vidrier, en el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

Post també disponible en: Castellano

Hui tenim molt present una data en la memòria històrica d’Europa i del món sencer, que va significar el fi d’una gran infàmia per a la humanitat. El 27 de gener de 1945 es va produir l’alliberament del camp de concentració i extermini nazi d’Auschwitz-Birkenau en el marc de la Segona Guerra Mundial.

Han passat 76 anys des que l’Assemblea General de l’ONU va proclamar esta data com el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, amb la tasca essencial de fomentar l’observació dels Drets Humans, les llibertats fonamentals i els valors de tolerància i respecte mutu.

Així recorda l’Ajuntament de Turís al seu veí presoner i mort a Mauthausen- Gusen:

“Vicent Vidrier, nascut a Turís, el 23 de novembre de 1900, va ser deportat a Mauthausen, on va arribar el 3 d’abril de 1941, dos mesos més tard, el 30 de juny, va ser traslladat al camp de Gusen on va morir el dia 21 de gener de 1942. Aprofitem l’oportunitat per a recordar-ho i, junt amb ell, a les milers de víctimes que van patir l’horror nazi que va colpejar per sempre la història de la humanitat.

No hem d’oblidar el passat perquè no tornen a succeir situacions semblants. Sembrem pau, solidaritat i justícia social per a guanyar un futur en pau”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*