La Conselleria inicia el pagament de 16,5 milions de la bestreta de la Sol·licitud Única de la PAC 2023

Post també disponible en: Castellano

Segons informa organització agrària AVA-ASAJA, la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca inicia el 16 d’octubre el pagament dels 16.537.490 euros corresponents a la bestreta de la Sol·licitud Única de la PAC 2023, que rebran un total de 20.421 agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana.
En concret, el repartiment es distribueix de la següent manera: a l’ajuda bàsica a la renda per a la sostenibilitat li corresponen 12.242.198 euros que reben 20.105 beneficiaris, el pagament redistributiu s’eleva a 4.279.869 euros que va a 20.421 persones beneficiàries i el complement a joves agricultors, que és de 15.423 euros, i que té 11 beneficiaris.
El dilluns 16 d’octubre és el primer dia de l’exercici FEAGA 2023-2024 i el primer en el qual es pot abonar la bestreta d’ajudes de la PAC, que en aquesta ocasió, la Comissió Europea permet anticipar fins a un màxim del 70% dels pagaments directes de la PAC, inclosos en la sol·licitud única d’ajuda.
Referent a això, el director general de Política Agrària Comuna, Joaquín Gómez, ha assenyalat que “l’administració autonòmica ha posat el millor dels seus equips per a transmetre la seguretat que els interessos dels agricultors són una prioritat. En el primer any d’aplicació de l’última reforma de la PAC, amb el sector agrari immers en una crisi derivada de la inflació en el preu dels inputs, les dificultats de comercialització per la situació bèl·lica a Ucraïna i amb la sequera meteorològica dels últims mesos, avançar tots els pagaments possibles de les ajudes de la PAC ha sigut l’objectiu prioritari de la Conselleria”.
El director general ha afegit que “fins i tot amb les limitacions en l’aplicació informàtica proporcionada pel Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), que han impedit realitzar els pagaments de totes les ajudes en el primer dia de bestreta, la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha treballat per aconseguir maximitzar tots els pagaments possibles a tots els beneficiaris possibles”.
Durant les pròximes setmanes i fins al 30 de novembre es continuaran efectuant pagaments directes en concepte de bestreta, i a partir de l’1 de desembre, segons la terminologia Comunitària, comença el pagament del saldo dels pagaments directes, el termini ordinari dels quals finalitzarà el 30 de juny de 2024, “encara que la Comunitat Valenciana transfereix els fons molt abans d’aquest límit, i només els expedients amb majors dificultats pateixen algunes demores”, ha advertit Gómez.
Es tracta d’expedients amb incidències administratives, expedients amb controls de camp, o beneficiaris que han tramitat alguna cessió de drets de pagament, o tenen situacions en estudi en relació amb el SIGPAC. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*