La Coordinadora Llauradora del País Valencià-COAG s’adhereix a la campanya de suport a Venda Contreras

Post també disponible en: Castellano

La iniciativa va sorgir de la Plataforma Sobirania Alimentària del País Valencià, de la qual CCPV-COAG forma part, davant la situació econòmica preocupant en la qual es troba la Venda, agreujada per la pandèmia.
CCPV-COAG, que ha realitzat diferents activitats en el complex de Contreras pretén posar el seu gra d’arena perquè la casa de postes, construïda en el segle XVII, continue oberta al públic.


La Venda de Contreras és una casa de postes construïda a mitjan segle XVII amb tapial de terra i calç i fusta. Una de les poques vendes que mai ha deixat d’atendre viatgers. Després de renovar el seu equip gestor en el 2000, la Venda va apostar pel turisme responsable, buscant contrarestar els efectes deterioradores del turisme convencional en l’entorn i també oferir una alternativa social, ecològica i comunitària: un espai de trobada de les diferents lluites socials, mediambientals i altermundistas arrelades, tant a les comarques de la Manchuela, com en les valencianes.


Per a Mireia Vidal, Secretària General de CCPV-COAG, “la Venda ha acollit diferents activitats relacionades amb la pagesia i defensa del territori. S’ha fet eco, tant de les lluites locals com d’aquelles que es donen a l’altre costat del món. I tot això en un espai que posa en valor els sabers rurals i la cura de persones i entorn. És per això que des de la nostra organització hem decidit sumar-nos a aquesta campanya per a realitzar les millores que la Venda precisa”.

 
L’organització agrària ha posat l’accent en totes aquelles coses positives que ha vingut aportant la Venda de Contreras a la societat. “En la Venda va nàixer la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, de la qual formem part, però també moltes altres aliances que hui caminen per si soles”


La Campanya pretén aconseguir ajuda econòmica per a reparar i renovar algunes de les estructures del complex agroturístico i millorar l’accessibilitat dels allotjaments perquè siga un espai inclusiu. Aquest suport permetria també la creació d’ocupació adequant i modernitzant les instal·lacions hostaleres amb la intenció de generar un pol d’atracció culinari capaç de donar eixida a joves de la comarca que es formen en aquest àmbit. També es pretén habilitar l’Aula d’interpretació de la Naturalesa i de recuperació de sabers llauradors, per a promoure l’educació en un entorn privilegiat com són les falçs del Cabriol. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*