La Diputació de València aprova les ajudes a més de 40 associacions per a activitats de foment de la Igualtat

DIVERSITAT I IGUALTAT

Post també disponible en: Castellano

La vicepresidenta, Natàlia Enguix, destaca el teixit associatiu com a motor de transformació social.

L’àrea d’Igualtat que dirigix incrementa en un 125% les ajudes, que són prepagables, i es dupliquen les sol·licituds, de 37 a 84.

Estes subvencions se sumen als 900.000 euros assignats als 236 ajuntaments de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació, 200.000 euros més que en l’anterior exercici.

La Diputació de València ha aprovat en junta de govern les ajudes per a les associacions amb seu a la província en matèria d’Igualtat. L’àrea que dirigix Natàlia Enguix ha duplicat estes subvencions, que en 2024 distribuiran un total de 175.000 euros entre 44 col·lectius que han presentat els seus projectes a la convocatòria per a desenvolupar activitats que fomenten la igualtat d’oportunitats i la lluita contra la violència de gènere. En xifres, un 125% més de pressupost, un 127% més de sol·licituds, de 37 a 84, i el doble de projectes aprovats, de 22 a 44.

Enguix ha destacat el paper que juguen estes associacions en la vertebració del territori i ha tornat a definir-les com “el motor transformador per la Igualtat en els municipis valencians i la millor eina per a construir ponts entre els diferents col·lectius”. Des de la seua incorporació fa menys d’un any al govern provincial, la vicepresidenta va tindre clara la necessitat de “incrementar les ajudes, que han passat de 80.000 a 180.000 euros, i que estes siguen prepagables perquè les activitats proposades puguen desenvolupar-se sense problemes”.

Entre els col·lectius subvencionats trobem plataformes com la Federació d’Associacions d’Estudiants FADES, l’Associació per la Coeducació, l’Associació d’Empresàries i Professionals de València i la Federació Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana; fundacions com A.N.A.R., Secretariado Gitano, Proyecto Vivir, Nova Feina i María Auxiliadora; associacions com Afammer, Por ti Mujer, Acull, Avant Acción Social, Alanna i La Dula, entre altres; i entitats com a E-Mujeres, Artic, Iniciatives Solidàries, Acción contra el Paro o el Servicio Jesuita a Migrantes.

En total, més de 40 projectes han rebut llum verda per part de la comissió de valoració composta per la pròpia diputada d’Igualtat, Natàlia Enguix, el cap del servei, Carlos Santos, la cap de secció de Gestió de Programes, Carolina Angla, i la tècnica d’Igualtat Mercedes Álvarez. Els col·lectius subvencionats en la convocatòria es repartiran un total de 175.000 euros, amb quantitats que oscil·len entre els 1.500 i els 5.000 euros per projecte, destinats a activitats i campanyes de sensibilització en matèria d’Igualtat i de prevenció de la violència exercida contra les dones.

Les ajudes a les associacions se sumen als 900.000 euros que rebran enguany els 236 ajuntaments que integren la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, 200.000 euros més que en l’última convocatòria. En opinió de Natàlia Enguix, “les partides econòmiques posen de manifest la nostra aposta decidida per la Igualtat, que es va iniciar en la Diputació amb la presidència de Jorge Rodríguez i Isabel García com a diputada”. No obstant això, “volem fer un pas més i ajudar els ajuntaments i les associacions a destinar eixos diners a projectes i iniciatives que resulten eficaces i que servisquen d’exemple en eixa lluita per la igualtat d’oportunitats i enfront de la violència exercida contra les dones de la qual totes i tots formem part”, apunta Enguix.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*