La Diputació entrega les plaques als cinc pobles de la Canal i la Costera que se sumen a la Xarxa contra la Violència de Gènere

Post també disponible en: Castellano

La Llosa de Ranes, Cerdà, Llanera de Ranes, Llocnou d’en Fenollet i Torrella eleven a 14 els municipis de la comarca que formen part de la plataforma provincial contra la violència masclista, que suma 188 membres en total

En la veïna comarca de la Canal entra en la Xarxa l’Ajuntament de Millares, mentre que a la Vall d’Albaida s’incorpora Fontanars dels Alforins

La Costera és la comarca que més municipis ha incorporat a la Xarxa contra la Violència de Gènere de la Diputació en l’última assemblea de la legislatura. Amb l’adhesió de La Llosa de Ranes, Cerdà, Llanera de Ranes, Llocnou d’en Fellonet i Torrella, compta ja amb 14 municipis en la Xarxa. Junt amb els nous membres, ja formaven part de la Xarxa Xàtiva i L’Alcúdia de Crespins, fundadors de la mateixa; Vallada, que es va sumar al maig de 2019; Moixent, des de novembre de 2020; La Font de la Figuera (abril 2021); Canls, Vallés i Montesa, que es van adherir a l’abril de 2022; i La Granja de la Costera (desembre 2022).

En la veïna comarca de la Canal de Navarrés, Milllares entra en una xarxa de la qual ja formaven part Énguera, Bolbaite, Anna i Navarrés. Quant a la Vall d’Albaida, Fontanars dels Alforins eleva a 27 els membres de la comarca, que ja comptava en la Xarxa amb els consistoris de Montitxelvo, Albaida, Montaverner, Alfarrasí, Benigànim, El Palomar, Castelló de Rugat, Ontinyent, Bocairent, Benissoda, Llutxent, Salem, Aielo de Malferit, Atzeneta, Guadassèquies, Otos, Quatretonda, Beniatjar, L’Olleria, Agullent, La Pobla del Duc, Ràfol de Salem, Bèlgida, Bellús, Bufali i Benissuera.

Després de la incorporació de 25 noves localitats a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere en l’última Assemblea General celebrada el passat 14 d’abril, la Diputació de València ha entregat este dijous les plaques als representants dels nous membres de la plataforma de treball conjunt. Gràcies a les noves adhesions, la xarxa provincial encarregada de lluitar contra la xacra social suma ja 188 ajuntaments, la qual cosa suposa el 70% dels municipis que formen la província de València.

La diputada d’Igualtat, Eli García, ha sigut l’encarregada d’entregar les plaques que distingixen als nous membres. A l’acte han acudit també les diputades provincials Dolors Gimeno, Mentxu Balaguer i Carolina Mengual i el diputat Ramiro Rivera, a més d’una dotzena d’alcaldes i alcaldesses de les localitats recentment adherides a la xarxa.

Estos ajuntaments podran sol·licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que oferix l’àrea d’Igualtat de la Diputació. Per a 2023, la convocatòria comptarà amb un total de 700.000 euros, la qual cosa suposa un increment de 100.000 euros respecte a la del passat any.

Així, des de 2018 es venen concedint ajudes econòmiques en règim de concurrència competitiva per als diferents projectes i campanyes relacionats amb la prevenció, detecció i lluita contra la violència de gènere, incloent-hi accions en matèria de coeducació, així com actuacions dirigides a l’erradicació de la prostitució. Enguany com a novetat s’inclouen les mesures del Pla Estratègic de la Dona en el Sstema Rural Valencià.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*