La Diputació finança 46 projectes d’infraestructures a La Vall d’Aiora-Cofrents amb una inversió de 3,3 milions

Post també disponible en: Castellano

Els municipis de La Vall d’Aiora-Cofrents poden executar ja els projectes de millora d’infraestructures i serveis inclosos en el Pla d’Inversions 2020-21 de la Diputació de València, que deixarà a la comarca 3.335.614 euros. La corporació provincial ha donat llum verda a 46 projectes sol·licitats pels ajuntaments que, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns de La Vall d’Ayora-Cofrentes, seran una realitat en els pròxims mesos.

Entre les sol·licituds dels municipis de la comarca destaquen les 14 obres de sanejament o renovació de xarxes d’aigua potable, que sumen un terç del total de projectes aprovats; les 5 actuacions per a asfaltar, condicionar i millorar camins i vials; i altres 5 per a la construcció, ampliació, equipament o renovació d’espais esportius i culturals.

Els 7 municipis de La Vall d’Aiora-Cofrents també han apostat per l’adquisició, subministrament i renovació d’equipaments urbans i urbanització de carrers, amb un total de 3 intervencions; les mateixes iniciatives aprovades per a la creació o manteniment de zones verdes i d’eficiència energètica en enllumenat i instal·lacions municipals. En total, 23 actuacions que complixen alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incentivats per la Diputació, la mitat de les obres projectades, i que se sumen a altres millores en instal·lacions municipals i projectes relacionats amb la mobilitat i la conservació del patrimoni.

Projectes destacats

Entre les actuacions projectades pels ajuntaments de La Vall d’Aiora-Cofrents destaquen la reurbanització de carrers i camins i la renovació de la zona infantil del Parc Diputació a Ayora, amb una inversió global de 500.000 euros; la huitena fase d’habilitació de l’edifici de la piscina de Teresa de Cofrentes (315.000 euros); la construcció d’un edifici dotacional múltiple al carrer Colón de Cofrentes (300.000); i la pavimentació dels camins del safareig i la depuradora de Zarra (110.000).

A estos projectes se sumen, entre altres, la renovació del paviment de les voreres de l’avinguda País Valencià de Jarafuel, amb un cost de 200.000 euros; l’habilitació d’un centre social en l’aldea de l’Or (180.000) i la renovació integral de la xarxa d’aigua potable de l’aldea de la Cabezuela (140.000), les dos pertanyents al municipi de Cortes de Pallás; i la remodelació i nou mobiliari en la zona de jocs del Passeig del Parc de Jalance, amb una inversió d’una mica més de 70.000 euros.

En paraules del diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, “les obres d’este nou Pla d’Inversions donen resposta a les necessitats dels municipis de la província, que són els que millor coneixen la seua situació i indiquen a la Diputació on han de destinar-se les ajudes”. En l’apartat tècnic, Fernández Bielsa destaca “la flexibilitat del programa, l’ampliació dels terminis per a facilitar l’execució de les obres i la possibilitat de suspensió dels mateixos per circumstàncies extraordinàries, l’assessorament per a reinvertir els romanents i garantir que els municipis disposen de l’import total que els correspon, així com l’avançament del 50% de l’anualitat en el moment de l’adjudicació”.

Un pla de valors

El responsable provincial destaca que este és “un pla de valors”, no sols quant al percentatge de projectes vinculats a la sostenibilitat. Un 54% dels municipis ha certificat la seua aposta per la mobilitat sostenible i un 76% dels ajuntaments, al voltant de 200, tindrà un pla d’igualtat en 2021, la qual cosa convertirà València en “la província més compromesa amb la igualtat, però també amb l’energia no contaminant, l’aigua neta i el sanejament, a l’avantguarda de ciutats i comunitats sostenibles”.

I dins d’este pla de valors juguen un paper important els plans urbanístics d’actuacions municipals (PUAM), una eina de previsió de creixement sostenible i estratègia de desenvolupament local amb la qual la Diputació incentiva als ajuntaments. En el cas de La Vall d’Ayora-Cofrentes, fins a 7 projectes estan directament relacionats amb els PUAM.

En línies generals, el Pla d’Inversions 2020-21 donarà resposta a 2.284 sol·licituds dels ajuntaments de la província, ens locals menors i mancomunitats per a executar projectes de millora d’infraestructures i serveis en els municipis valencians, amb una inversió global de 144 milions d’euros. El 90% de les obres les gestionaran directament els consistoris i la resta la Diputació, a petició d’estos.

Quant a les categories en les quals s’enquadren els projectes presentats pels ens locals, un 72% són obres de millora en infraestructures i espais públics, un 14% subministraments, un 12% plans urbans estratègics, els anomenats PUAM, i un 2% adquisició de terrenys. Un altre pilar d’este Pla d’Inversions és la sostenibilitat. Més de 900 projectes, un 40% del total, coincidixen amb objectius de desenvolupament sostenible com l’eficiència energètica (21% de les sol·licituds); xarxa de sanejament o distribució d’aigua potable (25% dels projectes); millora de l’accessibilitat en edificació i espais públics (15%); i noves zones verdes (14% de les actuacions previstes).     

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*