La Diputació lliura els guardons als comerços premiats per l’ús del valencià en 25 municipis

Post també disponible en: Castellano

“Donem suport al comerç de proximitat a través d’uns premis que valoren l’ús de la llengua pròpia en els establiments dels nostres pobles”, explica la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha lliurat este dimecres els guardons als comerços premiats per l’ús del valencià, que reconeixen “la tasca del comerç local com a teixit econòmic indispensable de la nostra terra, a través d’uns reconeixements en l’ús del valencià amb el valor afegit de la proximitat en l’atenció a la clientela”, ha explicat la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno.

En esta tercera edició, els 25 ajuntaments que han instaurat els premis a l’ús del valencià en el comerç local reben els guardons tant pel bon ús de la nostra llengua en retolació, cartelleria, fullets i propaganda i també els usos en xarxes socials, webs i apps.

Els consistoris participants són Catarroja, Burjassot, Quart de Poblet, Silla, Massamagrell, Algemesí, l’Alcúdia, Alboraia, Xàtiva, Montserrat, Manises, Gandia, Alzira, Canet d’en Berenguer, l’Eliana, El Palomar, la Pobla de Farnals, Sedaví, Benifairó de les Valls, Meliana, Alfarp, Corbera i Catadau. Instaurats en 2020, des de la Unitat de Normalització Lingüística se sufraga el 80% de les despeses destinades a reconéixer l’ús del valencià en el comerç local.

Els ajuntaments que han creat els premis reben un guardó per a la categoria d’ús analògic i un altre per a la categoria d’ús digital que fan arribar als comerços premiats. Són unes figures creades per artesans fallers de l’empresa Vàlua, autora de la campanya ‘Apadrina un ninot’, que expressen la unió entre el comerç de proximitat i la llengua pròpia, els valors de qualitat i atenció personalitzada encarnats en l’ús del valencià.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*