La Diputació premia a l’empresària hostalera bunyolense Delia García

Post també disponible en: Castellano

Delia García ha sigut guardonada com a representant de l’esperit emprenedor i la defensa dels drets de les dones en els anys 80 en la localitat

La Diputació de València, a través de l’àrea d’Igualtat que dirigeix Eli García, va guardonar divendres passat 15 d’octubre a 24 dones de les comarques de la Regió muntanyenca, La Foia de Buñol-Chiva i Requena-Utiel per la seua important contribució en el desenvolupament econòmic, social i cultural del medi rural. El reconeixement s’emmarca en el programa ‘Fem que les dones compten’, una iniciativa de l’àrea provincial d’Igualtat en col·laboració amb ajuntaments, ens locals i la Federació d’Associacions de Dones Rurals (FADEMUR). L’acte de lliurament d’aquests premis, que va tindre lloc a la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència amb la diputada d’Igualtat, Eli García, com a amfitriona, acompanyada pel diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, i responsables locals, pretenia “visibilitzar l’esperit emprenedor i la defensa dels drets de les dones” que les guardonades posen de manifest cada dia en les seues comunitats, en un entorn en el qual són carismàtiques per als seus veïns i veïnes.
 
Eli García ha agraït la col·laboració de FADEMUR i dels ajuntaments i ens locals que han seleccionat a les candidates proposades per a rebre aquests primers premis del projecte ‘Fem que les dones compten’. En paraules de la diputada, “l’aportació de les dones hui guardonades i de moltes altres dels nostres pobles i comarques afavoreix una igualtat real en matèria d’accés a l’ocupació i facilita la conciliació de la vida personal, familiar i laboral en un escenari de corresponsabilitat entre dones i homes”. La celebració de l’acte el 15 d’octubre no va ser casual, ja que serveix per a commemorar el Dia Internacional de les Dones Rurals, establit per l’ONU en 2007.
 
Sandra Corachán, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Buñol, juntament amb els membres de l’equip de govern municipal, van decidir que la premiada fóra Delia García, de 75 anys d’edat, i que és molt volguda i benvolguda per tota la ciutadania per haver aconseguit alçar el seu negoci hostaler amb molt d’esforç i dedicació, i conciliant la seua vida laboral i familiar en temps on la dona no feia treballs fora de casa de forma generalitzada. A més, també un altre dels motius pels quals l’Ajuntament va decidir que el premi recaiguera en Delia García és perquè anteriorment també va treballar en la coneguda fàbrica de les Filatures de Buñol, on moltes dones treballaven en aqueixos temps, però ella és la més major, alguna cosa que demostra el seu gran esforç i passió pel treball. Des del Consistori buñolense es van mostrar molt satisfets perquè aquest premi reconeguera la labor de Delia García per representar l’esperit emprenedor i la defensa de la igualtat de la dona rural.
Un acte molt entranyable al qual van acudir familiars i amics de les premiades de tota la província de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*