La Diputació realitza obres en el municipi de Calles per a evitar riscos geològics

Post també disponible en: Castellano

L’àrea provincial de Medi Ambient intervé en dos vies de la localitat de la Serranía per despreniments que afectaven els habitatges

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha finalitzat una obra de minimització de riscos geològics per un despreniment en la localitat de Calles, a la comarca de la Serranía. Segons ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “este tipus d’actuacions se centren en garantir la seguretat de la ciutadania enfront dels riscos que els moviments geològics puguen provocar a les persones, els habitatges i les infraestructures confrontants, com era el cas de Calles”.

Els treballs s’han dut a terme al carrer Los Huertos, on un bloc de grans dimensions havia caigut en part sobre un habitatge situat en el número 16 de la citada via. A més, a escassos metres hi ha dos massissos rocosos amb gran risc de despreniment que podien afectar les cases situades davall d’estos.

Al carrer Las Eras, situat a poca distància de la primera zona d’actuació, hi havia un altre bloc rocós de grans dimensions que s’havia després i que estava subjectat, en estat precari, per una antiga malla de triple torsió, amb gran perill que perdera la seua capacitat de suport.

Els treballs que s’han realitzat a fi de minimitzar els riscos geològics han consistit a reperfilar els sortints que han afectat les cases i instal·lar una xarxa de cable bulonada al terreny per a evitar nous despreniments al carrer Los Huertos. Mentre que al carrer Las Eras s’ha procedit a la demolició del bloc rocós subjectat per l’antiga malla de triple torsió i s’ha reparat esta malla amb piquetes adossades al terreny i cable de subjecció.

Les obres han tingut un cost total de 71.964,75 euros. La Diputació ha aportat el 97,5%, 70.165,63 euros, i l’Ajuntament de Calles el 2,5% restant, és a dir, 1.799,12 euros.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*