La Diputació supervisarà la tramitació de les ajudes del Pla Resisteix per a pimes i autònoms en municipis de menys de 5.000 habitants

Post també disponible en: Castellano

El president, Toni Gaspar, ha participat en la signatura de l’acord interinstitucional pel qual la corporació aporta 17 milions d’euros per a fer costat als sectors més afectats per la pandèmia

Gaspar celebra l’acord polític i institucional i insistix en la seua obsessió per eliminar burocràcia i agilitar el procediment perquè els diners arriben com més prompte millor a la butxaca dels afectats

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha participat este dijous en la taula interinstitucional en la qual s’han aprovat les ajudes del Pla Resisteix per als col·lectius més afectats per la pandèmia. Dels 160 milions d’euros que rebran autònoms i empreses la Diputació de València aporta una mica més de 17 milions en este programa d’ajuda del qual forma part al costat de la Generalitat, les diputacions d’Alacant i Castelló, els ajuntaments de les tres capitals de província i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

El president Gaspar ha agraït al cap del Consell, Ximo Puig, la posada en marxa d’este pla d’ajuda en el qual la corporació provincial s’implicarà més enllà de l’aportació econòmica, ja que s’encarregarà de supervisar la tramitació de la concessió de les ajudes als afectats en municipis de menys de 5.000 habitants, amb la finalitat d’agilitar el procés d’elaboració de les bases i terminis perquè els diners arriben com més prompte millor a la butxaca dels qui els necessiten.

En paraules de Toni Gaspar, “posarem els mitjans de la Diputació al servei dels municipis per a tutelar la concessió de les ajudes i fer més ágil el procés; encara que ens agradaria que els diners estigueren la setmana que ve en les butxaques dels afectats, tots sabem que no serà possible a conseqüència d’eixa burocràcia que hem construït entre tots”. Gaspar ha tornat a evidenciar la seua obsessió per eliminar esta burocràcia i ha convidat a reflexionar sobre “la necessitat de reduir estos tràmits sense haver de perdre el control de la despesa, apostant pel trellat”.

El màxim responsable de la Diputació de València ha destacat la capacitat d’acord de totes les institucions que participen en el Pla Resisteix “en un moment en el qual ningú es posa d’acord”. “Encara que s’acabe parlant de les quantitats econòmiques i això no siga notícia, crec que l’essència d’este projecte és que hi ha gent capaç d’arribar a acords pel bé comú”, ha insistit Gaspar.

Col·laboració institucional

En la línia de col·laboració institucional en la qual treballa la Diputació de València, els 17.102.000 euros del Pla Resisteix se sumen als 40 milions d’euros del Fons de Cooperació Municipal recollits en el Pressupost de 2021, i als plans específics per a la dinamització turística i contra el despoblament en els quals es treballa al costat del Consell.

En paral·lel, la Diputació no ha deixat d’ajudar a col·lectius especialment afectats per la pandèmia en l’àmbit provincial, cas del xicotet comerç, els artistes fallers, la pirotècnia, floristes i indumentaristes, entre altres.

La prioritat de la institució provincial continua sent garantir la liquiditat dels ajuntaments per a fer front a les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica, així com donar resposta a les necessitats dels municipis en qualsevol àmbit de gestió, respectant sempre la voluntat dels alcaldes i alcaldesses, que són els que millor coneixen la realitat dels seus pobles. Per a això, a més de les aportacions als fons conjunts amb la Generalitat i altres institucions, té en marxa un Pla d’Inversions amb 144 milions d’euros per a millorar serveis i infraestructures en les 15 comarques valencianes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*