La Diputació premia a la chestana Margareth Martí amb el guardó a Defensora dels Drets i la Igualtat

Post també disponible en: Castellano

Divendres passat, 15 d’octubre, la Diputació de València va guardonar a 24 dones de les comarques de la Regió muntanyenca, La Foia de Buñol-Chiva i Requena-Utiel per la seua important contribució en el desenvolupament econòmic, social i cultural del medi rural. Entre les premiades estava la chestana Margareth Martí, que va rebre el guardó a Defensora dels Drets i la Igualtat, una categoria que reconeix a les dones que trenquen amb els rols assignats ocupant espais masculinizados i promovent la igualtat d’oportunitats, i que va compartir amb Rosa Ruiz i Mª Ángeles García, de Camporrobles; María Antonieta Gómez, de Fuenterrobles; Ángeles Alarcón, de Chiva; Mª Emilia Pedrón, del llogaret requenense dels Pedrones; Mª del Carmen Álvaro, d’Aras de los Olmos; i Amparo Cloquell de Losilla de Aras.

“Margareth és filla adoptiva de Cheste, Natural de Xeraco, es va casar amb un agricultor chestano i va decidir dedicar-se també a l’agricultora, convirtiédose en una empresària agrícola que exerceix un paper important dins del món rural i que està totalment bolcada amb la tradició agrícola de Cheste. Per això des de l’Ajuntament vam proposar la seua candidatura per a aquests premis”, destaca el regidor d’Igualtat, Raúl Mota.

Aquest reconeixement s’ha impulsat des de l’àrea d’Igualtat de la Diputació i s’emmarca en el programa Fem que les dones compten, una iniciativa de l’àrea provincial d’Igualtat en col·laboració amb ajuntaments, ens locals i la Federació d’Associacions de Dones Rurals (FADEMUR). Els guardons es van dividir en tres categories: una que reconeix la trajectòria de les dones premiades, una altra que valora la capacitat emprenedora i una tercera que destaca l’aportació en la defensa de la igualtat i els drets de les dones, en la qual va ser premiada Martí. 

El lliurament de premis va tindre lloc a la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència i va comptar amb la presència de la diputada d’Igualtat, Eli García i el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera. La celebració d’aquest acte va servir a més per a commemorar el Dia Internacional de les Dones Rurals, establit per l’ONU en 2007.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*