La DO Utiel-Requena selecciona els seus vins representatius de 2021

Post també disponible en: Castellano

La Denominació d’Origen Utiel-Requena ha presentat els seus vins seleccionats d’enguany, triats mitjançant tast a cegues pel panell de tast de la DO. En un acte celebrat en el Consell Regulador, coincidint amb la reunió abans de l’estiu del Ple del Consell Regulador, els diplomes de Negre Utiel-Requena i Negre monovarietal de Boval Utiel-Requena han recaigut en els vins següents: Successió 2019 Cabernet Sauvignon, de Cellers Covilor, i Caprasia Criança Boval 2018, de Cellers Vegalfaro, respectivament. Van assistir a recollir el premi Hilario Valero, president de Covilor, i Rodolfo Valiente, gerent de Vegalfaro.
Després del parèntesi de la pandèmia, el concurs de vins seleccionats s’ha représ amb unes bases noves per als cellers participants i una reducció de les categories (de huit a cinc: Negre i Negre monovarietal de Boval, que acaben de ser triats; i Espumós, Blanco, Rosat de Boval, per a les categories del qual es tindran en compte ja en la següent afija i passaran a ser els Vins Seleccionats de 2022).

Cal esmentar que en l’anterior Ple del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Utiel-Requena, l’anyada 2020 va ser qualificada com “molt bona”.

Notes de tast

El guanyador de la categoria de Negre Utiel-Requena, el Successió 2019 Cabernet Sauvignon, té un color roig profund amb matisos violacis. Ha explicat les seues característiques en l’acte per videoconferència Antonio Fernández, enòleg de Covilor. La seua aroma és intensa, en el qual destaca l’essència de grosella, cireres, prunes i olives negres. En boca es presenta dens, amb molta estructura i amb un fons de xocolate negre.

Per part seua, el seleccionat Negre monovarietal de Boval Utiel-Requena, el Caprasia Criança Boval 2018, té un color roig cirera intens, pronunciat, d’intensitat aromàtica amb predomini de fruita negra madura i subtils notes de roure torrat. Molt fresc en el paladar, amb tanins dolços i abundants, amb molt de cos i una bona acidesa, final persistent de pruna negra.

Concurs de vins DO Utiel-Requena

Des de 2007, el Consell Regulador de la DO Utiel-Requena convoca un concurs anual per a triar els vins representatius de les diferents categories, al qual poden presentar-se els cellers inscrits que ho desitgen. Els guanyadors representen a aquesta entitat durant un any en actes públics en els quals participa el Consell.

Les bases del concurs atenen, principalment, a criteris de tipologia de vi i rang de preu. Els vins d’Utiel-Requena que es presenten com a candidats se sotmeten a un tast a cegues per part d’un panell de tast del Consell Regulador, i els vins guanyadors es distingeixen amb una etiqueta identificativa.

El president de la DO Utiel-Requena, José Miguel Medina Pedrón, ha agraït a tots els cellers la participació en aquesta convocatòria i ha animat que es continue promocionant aquest concurs que ajuda a donar a conéixer el potencial de la DO i els seus vins. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*