La Esmumbu inicia a Bunyol els seus tallers formatius sobre l’ús d’instruments i ritmes musicals diversos

Post també disponible en: Castellano

Un any més s’ha posat ja en marxa aquest dimarts l’Escola de Músiques del Món de Bunyol, ESMUMBU, aquest esdeveniment musical es compon de tallers formatius sobre l’ús d’instruments i ritmes musicals diversos, que s’han iniciat aquest dimarts 28 de juny amb gran èxit d’assistència i que durarà fins al 22 de juliol, on s’oferirà un concert final on s’exhibirà l’aprés en aquests tallers.

Els quatre tallers que s’impartiran en aquest curs tindran lloc simultàniament i en diferents espais de Bunyol: Dansa, cant, djembé i guitarra, seran els tallers que es realitzaran tots els dimarts, del 28 de juny al 19 de juliol, a partir de les 6 de la vesprada i fins a les 19,30 h.

Artistes docents:

  • Inmaculada Belda. Espanya (Biodanza)
  • Gabriela Castillo. l’Argentina (Veu)
  • Dembel Faty Diaw. el Senegal (Percussió. Djembé)
  • Agustín Caro. l’Argentina (Guitarra)

La ESMUMBUés un projecte que té com a objectiu promoure la interculturalitat a través de la música i establir un espai que facilite el reconeixement de les diverses cultures. Està emmarcat en la línia de treball de sensibilització de CEAR, que té entre els seus objectius previndre actituds i conductes d’intolerància, el racisme, la xenofòbia.

ESMUMBU, és un projecte de CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat), patrocinat per l’Ajuntament de Bunyol, Regidoria de Benestar Social i Polítiques Inclusives i Regidoria de Joventut i Cultura.

La Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, CEAR, té com a missió defensar els drets humans de les persones que busquen refugi, refugiades, apàtrides i migrants en situació d’extrema vulnerabilitat. Les seues principals línies de treball són l’acolliment, la inclusió, la denúncia i sensibilització social. En aquesta última línia s’emmarca la ESMUMBU. www.cear.es, wwwcearpv.org.

Des de la regidoria de Benestar Social i Polítiques Inclusives, s’impulsa i desenvolupen iniciatives i accions encaminades a sensibilitzar a la població respecte de la diversitat cultural, racial i social que conformen les relacions interpersonals i que representen la riquesa de les nostres societats actuals. ESMUMBU és un exemple més d’aqueixa riquesa cultural, en la qual ens reconeixem a través d’alguna cosa que no entén de fronteres, la música. Aquestes iniciatives són, sens dubte, la millor garantia per a construir societats lliures de desigualtats, de racisme i xenofòbia.

Des de la regidoria de Joventut, amb aquesta mena d’iniciatives es compleixen objectius com ara afavorir la integració social i la convivència en el municipi de col·lectius en risc d’exclusió social; previndre el discurs d’odi, impulsant la interculturalitat i el respecte cap als i les altres; augmentar les opcions d’oci educatiu; fomentar relacions i habilitats socials positives —empatia, treball en equip, solidaritat, etc.; potenciar la participació juvenil; incrementar el sentiment de pertinença a grup heterogeni i enfortir el sentit de comunitat—.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*