La fi de curs de les escoles esportives de Xest plena les graderies del pavelló

Post també disponible en: Castellano

Diumenge passat, 12 de juny, les escoles esportives municipals de Xest van celebrar la seua fi de curs amb les habituals exhibicions i un lliurament de trofeus als equips de futbol campions i subcampions d’aquesta temporada. A les 18.30 les graderies del pavelló esportiu ja estaven completes amb les famílies de l’alumnat participant en l’acte, que es va obrir amb els tradicionals discursos.

La coordinadora de les escoles, Mónica Verduch, va ser l’encarregada de conduir la gala, donant pas al regidor d’Esports, Francisco Llorens, i a l’alcalde, José Morell; no sense abans fer un ampli agraïment a les famílies, per la confiança depositada; als monitors i a les monitores, pel seu suport constant; i a l’alumnat, al qual va qualificar com a “autèntics herois”.

Per part seua, Llorens va centrar la seua intervenció en dues idees clau: la qualitat de les escoles esportives chestanas i els valors amb els quals es treballa des d’elles. “Malgrat ser un poble xicotet tenim unes instal·lacions esportives referents a la comarca i uns monitors capdavanters, podem estar ben orgullosos”, manifestava el regidor. “Un altre tret que ens defineix és la filosofia d’aprenentatge que portem. A les escoles esportives s’ensenya als xiquets i a les xiquetes la tècnica i l’essència del joc, però es tenen molt presents valors com la col·laboració i el respecte al company i al rival, així com la igualtat de condicions; i així és com l’alumnat de futbol ha aconseguit posicionar-se com a campions i subcampions en els seus respectius tornejos. Hui reconeixerem els seus assoliments de la temporada”.

Així, els equips Benjamí A, Aleví B i Aleví femení i els seus entrenadors i entrenadores van anar desfilant fins al centre de la pista per a recollir les seues medalles i copes, de la mà de les autoritats i els coordinadors de les escoles de futbol, Vicente García i Francisco Fortea, i es van fer una foto de grup.

L’alcalde també va tindre unes paraules per a destacar l’èxit de les escoles esportives i per a posar en valor les instal·lacions municipals. “És un gust veure el pavelló així de ple per a celebrar l’esport al nostre poble. Tenim unes escoles amb 600 xiquets i xiquetes, 50 monitors i 20 disciplines, som un referent. A més, des de l’Ajuntament estem treballant per a millorar les instal·lacions; ara mateix s’està duent a terme la renovació de la gespa del camp de futbol perquè la temporada que ve es puga jugar en millors condicions i estem treballant per a inaugurar-ho en un acte amb jugadors veterans del València CF”, apuntava Morell.

L’alcalde també va incidir en la continuïtat de l’oferta esportiva a l’estiu, a través dels campus esportius de salt de corda, tennis i futbol i el nou campament multiesport que se celebrarà en el Complex Educatiu de Xest. Finalment, Morell va convidar al públic assistent a participar en l’acte d’homenatge a la reeixida trajectòria de l’entrenador chestano Carlos Corberán, que se celebrarà dijous que ve, 16 de juny, en la sala d’actes de la fundació cajacheste.

Després dels discursos van començar les exhibicions de gimnàstica rítmica, batuka, dansa, salt de corda i danse party, que es van guanyar l’ovació de la graderia.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*