La FSMCV estrena la Casa de Música per celebrar l’52 Assemblea General de l’entitat

Post també disponible en: Castellano

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat avui, dissabte 24 d’octubre, a València el seu 52è Assemblea General Ordinària. L’acte, que s’ha realitzat per primera vegada en la seva història de forma online per garantir la salut de tots enmig de la pandèmia de l’coronavirus, ha comptat amb representants de les 557 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

A l’començar l’Assemblea, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha comparegut mitjançant un vídeo per dirigir-se als membres del col·lectiu de les societats musicals, “Ho vaig dir en el meu discurs d’el 9 d’Octubre: és l’actitud demostrada per nombrosos músics amateurs la qual ens farà superar aquesta difícil situació. “, ha comunicat Ximo Puig. “Volem estar al costat de les nostres societats musicals perquè formen part de la nostra identitat com a poble”, ha finalitzat el president.

L’acte ha transcorregut en l’Alqueria Julià, reconvertida a la Casa de la Música gràcies a el projecte Bankia Escolta València, que ha estat inaugurada de forma oficial. El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “hem fet realitat un projecte que vam posar en marxa l’any 2016 com a mostra indubtable del nostre compromís amb les societats musicals de la Comunitat Valenciana”. “Un moviment tan important com aquest necessitava una gran seu. La Alqueria Julià-Casa de la Música no és un compromís aïllat. Mitjançant el projecte Bankia escorta València treballem des de l’any 2014 colze amb colze amb la Federació i també amb l’Institut Valencià de Cultura, donant suport a projectes que ajudin a difondre, preservar i fer créixer tot aquest ric patrimoni “, ha posat en valor Casas.

Després de l’aixecament d’acta de l’acte assembleari per part de notari D. Alfonso Pascual, la presidenta Daniela González, ha estat l’encarregada de presidir l’acte des de La Casa de la Música al costat de representants de l’equip de direcció de la Federació per abordar els principals temes d’interès per al col·lectiu de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

L’acte ha estat retransmès en directe de manera online a totes les societats musicals que vertebren la Comunitat Valenciana, que han pogut participar mitjançant un innovador sistema de votació telemàtic, així com en els espais de precs i preguntes. Aquesta ha estat la primera vegada que totes les societats musicals es reuneixen, sota el lema # MésJuntsQueMai, des de la irrupció de la crisi derivada de l’aparició de l’Covid-19 que ha suposat un impacte econòmic xifrat en 20 milions d’euros per la FSMCV.

La presidenta de FSMCV, Daniela González ha agraït a totes les societats musicals l’esforç realitzat per adaptar-se a les noves tecnologies i participar en aquesta assemblea en línia, i sobretot, l’esforç realitzat en aquests mesos: “En un any tan dur com el 2020 i malgrat tot el que està patint el nostre col·lectiu, segurament un dels més afectats en aquesta pandèmia, les societats musicals han estat capaços de reinventar-se. I gràcies a això, podem continuar, encara que de forma molt diferent, amb l’activitat cultural, musical i de formació de les nostres entitats “, ha explicat González.

“Tot i aquestes greus circumstàncies -afegeix la presidenta-, hem aconseguit dos grans fites per al nostre col·lectiu com són la declaració de Manifestació representativa de l’Patrimoni Immaterial per part de Ministeri de Cultura, i la cessió de l’Alqueria Julià per part de Bankia , una reivindicació històrica de la nostra entitat, que es convertirà en la casa de totes les societats musicals “.

Entre els principals temes trataods en aquesta 52.º Assemblea General, han destacat l’aprovació dels comptes generals i el pressupost general per a l’exercici 2021, l’aprovació d’l’informe de gestió de 2019, l’anunci de la seu assembleària de 2021 que recaurà en Canet d’en Berenguer, així com la presentació de la nova seu de la FSMCV a la Casa de la Música.

Sobre la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

La FSMCV està integrada actualment per 557 societats musicals, amb les seves respectives escoles de música, que apleguen 40.000 músics i 60.000 alumnes que formen part d’aquest entorn associatiu i que disposen en les seves estructures de recursos humans, artístics i materials que la FSMCV pretén potenciar i difondre, com a mostra de el ric patrimoni musical que atresora el nostre territori, derivat d’un moviment associatiu i cultural considerat únic al món.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*