La Generalitat aprova el nou projecte de transport en autobús que millora l’oferta i el servei entre la Foia de Bunyol-Xiva i València

La Generalitat mejora la oferta y el servicio entre La Hoya y València.

Post també disponible en: Castellano

La Generalitat mejora la oferta y el servicio entre La Hoya y València.
La Generalitat mejora la oferta y el servicio entre La Hoya y València.

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-107 La Foia de Bunyol-València després del procés d’informació pública on han presentat propostes ajuntaments, entitats i empreses, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La nova concessió de transport de viatgers per carretera atendrà a nou municipis de les comarques de la Foia de Bunyol i la Ribera Alta (Yátova, Alborache, Macastre, Bunyol, Xiva, Xest, Cortes de Pallars, Turís i Godelleta) que, amb una població de més de 40.000 habitants, connectarà aquests municipis amb els centres d’especialitats mèdiques de Bunyol i Aldaia, amb l’hospital de Manises i amb la ciutat de València. Per a això, comptarà amb un mínim de vuit autobusos que recorreran al voltant de 915.000 quilòmetres anuals.

L’ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat per garantir el transport públic en el 100% dels municipis.

Millores incorporades a la participació pública

Com a resultat de l’acceptació d’al·legacions presentades, la Conselleria ha estimat oportú incoporar les propostes presentades pels ajuntaments de Bunyol i Xiva d’incloure parades a totes les estacions de Renfe C3 dels municipis per on passen, per tal de coordinar amb el ferrocarril els municipis que no disposen de servei ferroviari. Així, Godelleta i Turís disposaran de línia directa amb Xest i la seva estació, mentre que Yátova, Macastre i Alborache disposaran de connexió amb les estacions de Bunyol i Xiva.

De la mateixa manera, es crea la Línia 4b, que connectarà Godelleta i Turís amb el nou centre d’especialitats mèdiques de Bunyol, atenent a l’al·legació presentada per l’Ajuntament de Godelleta i s’ajusten els horaris de la primera expedició perquè el primer autobús arribi a l’hospital de Manises a les 8:00 hores, atenent així a la proposta presentada per l’Ajuntament de Xest.

Característiques del nou projecte

Aquest nou contracte es recolza en l’autovia A-3 per comunicar la comarca de la Foia de Bunyol amb València, utilitzant dos itineraris principals, un que segueix la traça de l’autovia per donar servei principalment a Xest, Xiva i Bunyol; i un altre parcialment interior que donarà servei a Godelleta i Turís, arribant tots dos itineraris fins als municipis de Yátova, Alborache i Macastre.

D’aquesta manera, es generarà una nova matriu de tràfics i unes noves línies de transport regular que atendran més eficaçment totes les necessitats de mobilitat de la població d’aquest àmbit, que presenten una dependència funcional tant amb Manises (Hospital de referència) com amb València .

En aquest sentit, la majoria de rutes tenen com a destinació final l’estació d’autobusos de València, previ pas per la parada de metro d’Àngel Guimerà, on els passatgers podran transbordar a Metrovalencia. A més es reforçarà la connexió amb els principals centres d’atracció de la zona com L’Hospital de Manises i el Centre d’especialitats d’Aldaia i Bunyol, el complex educatiu de Xest i les estacions de RENFE Rodalies a Bunyol, Xiva i Xest.

Pel que fa a la situació actual, cal destacar que tots els municipis estaran connectats directament amb l’Hospital de Manises i el Centre d’especialitats d’Aldaia de dilluns a divendres mitjançant 4 expedicions d’anada i tornada addicionals a les expedicions amb destinació a València. De la mateixa manera, es millora la interconnexió interna dels municipis de la comarca, així com l’accés al nou centre d’especialitats de Bunyol i s’inclou l’oferta de servei directe a la platja de la Malva-rosa, amb 1 expedició d’anada i volta tres dies per setmana en els mesos de juliol i agost.

En concret, els municipis de Yátova, Macastre, Alboraig, Xiva i Bunyol passen de tenir 11 expedicions d’anada i tornada amb destinació València a tretze expedicions d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners, mantenint els serveis els dissabtes amb sis expedicions d’anada i tornada i els diumenges i festius amb quatre expedicions per sentit. Torís i Godelleta passen de vuit expedicions anada i tornada amb destinació València a nou expedicions d’anada i tornada en dies laborables. A més de les expedicions a l’Hospital de Manises i CE d’Aldaia, comptaran amb 1 expedició d’anada i tornada diària al CE de Bunyol.

Per la seva banda, Xest passa de set expedicions d’anada i sis de tornada amb destinació València a nou expedicions d’anada i tornada en dies laborables i Cortes de Pallars, que actualment no disposa de servei públic, passa a tenir una expedició d’anada i tornada a la demanda de dilluns a divendres feiners.

Tots els vehicles adscrits al contracte de complir amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establertes en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seva adscripció. Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionament per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’ obres Públiques, Transport i Mobilitat.

Un cop aprovat definitivament el projecte se sotmetrà a licitació per atorgar el servei a l’empresa que presenti la millor oferta. El termini del contracte serà de deu anys i suposarà una aportació econòmica per a la Generalitat de 738.600 euros anuals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*