La Generalitat destinarà al voltant de 4 milions per a la posada en marxa dels tres hospitals de campanya a València, Alacant i Castelló

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, destinarà al voltant de quatre milions d’euros per posar en marxa la construcció dels tres hospitals de campanya que la Generalitat va aixecar en les tres capitals de província per fer front a l’emergència sanitària provocada per la propagació de l’coronavirus.

El departament que dirigeix ​​Gabriela Bravo formalitzarà un contracte d’emergència per aixecar tres hospitals de campanya, que tindran en el seu conjunt una capacitat de 1.100 places. D’elles, 500 estaran a València; 400, a Alacant, i 200, a Castelló. Aquest nombre de llits podrà ser ampliat en funció de les necessitats. Serà l’empresa aragonesa Hispano Vema, especialitzada en aquesta classe d’infraestructures, l’encarregada de dur a terme el projecte, de manera que, tal com ha explicat la consellera, “la meitat dels llits estaran disponibles en dues setmanes i la totalitat, en un mes “. “Podrem comptar així amb major capacitat de resposta sanitària, minimitzar el risc de contagis i evitar que col·lapsi el sistema valencià de salut”, ha indicat.

Els tres centres provisionals seran construccions prefabricades i desplegables que estaran connectades entre si mitjançant túnels completament aïllats de l’exterior. Tots els pavellons estaran equipats amb els elements clínics i logístics que demani la Conselleria de Sanitat i s’aixecaran en els voltants dels hospitals de referència de les tres capitals de província.

A més, la consellera Gabriela Bravo ha assegurat que aquestes instal·lacions, quan es desmuntin després d’aquest episodi, “podran ser utilitzades de nou per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, doncs estan dissenyades per a ser condicionades per a qualsevol altra situació de crisi, com inundacions, grans incendis o terratrèmols “.

En el cas de València, l’hospital de campanya s’ubicarà en una parcel·la pròxima a l’Hospital La Fe d’entre 2.500 i 3.000 metres quadrats. A Alacant es desplegarà a l’aparcament contigu a l’Hospital General, que compta amb uns 2.500 metres quadrats. En el cas de Castelló, personal tècnic de l’Agència estudia quina serà la ubicació més convenient entre els espais disponibles en els voltants de les seves dues grans hospitals.

En tot cas, cada un dels hospitals podrà comptar amb unitats de cures intensives (UCI) si fossin necessàries, així com espais d’aïllament, zona de quarantena, banys i serveis separats per sexes i espais per a la recepció de pacients, triatge i descans amb el personal.

La companyia Hispano Vema és una especialista en aquest tipus de projectes, proveïdora habitual de l’Ministeri de Defensa i de l’OTAN i que compta amb tots els certificats internacionals d’idoneïtat per portar a terme aquesta classe de comeses. Els responsables d’aquesta mercantil s’han reunit aquest cap de setmana a València amb la consellera de Justícia i Interior i amb personal tècnic de l’Agència de Seguretat per ultimar els detalls de el projecte.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*