Post també disponible en: Castellano
Compte amb dos espais diferents disponibles: de manera individual o en grup. Les sales individuals reben el nom de: María Callas (cantant d’òpera), María Moliner (filòloga i lexicògrafa), Margarita Salas (científica), Rigoberta Menchu (activista indígena i Premi Nobel de la Pau), Rosalía de Castro (poeta i escriptora); i la sala comuna està dedicada a Gloria Fuertes (poeta i escriptora), totes elles il·lustrades per una dona, la grafista bunyolense, Pilar Ferrer.
La Sala Estudi Ana Lluch de Bunyol, inaugurada en 2021, ha sigut premiada en la VI Edició dels Premis Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb perspectiva de gènere de la Generalitat Valenciana.
Aquesta sala era un compromís del Govern i finalment és una realitat de la qual estan gaudint estudiants i associacions per ser un lloc còmode, tranquil, funcional i modern. Zona perfectament habilitada per a l’estudi i les xicotetes reunions d’estudiants i d’associacions que el necessiten.
L’edil Rafa Pérez confirma que el fet que aquesta sala haja sigut premiada és fruit de la lluita que des d’aquest Ajuntament es porta ja des de fa més de 10 anys per la igualtat de la dona, la visibilització de la mateixa en totes les facetes de la vida i així homenatjar la lluita silenciosa de moltes d’elles al llarg de la història.
Aquests premis, organitzats per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, reconeixen a les entitats, col·lectius i persones investigadores que hagen desenvolupat accions a favor d’integrar la perspectiva de gènere en els entorns habitats, urbans i rurals, en els espais de relació entre l’espai privat i el públic, en el paisatge i en la mobilitat. Per això, l’Ajuntament de Bunyol, a través de la Sala d’Estudi Ana Lluch, ha sigut un dels premiats. “És la primera vegada en la història d’aquest ajuntament que la Generalitat premia una de les nostres edificacions. Doble objectiu complit, ja que és palés l’èxit del seu urbanisme però també la intenció de divulgació de la dona en la ciència, la política, la lluita compromesa o la literatura”, va destacar Pérez.
La instal·lació compta amb dos espais diferents disponibles: de manera individual o en grup. Les sales individuals reben el nom de: María Callas (cantant d’òpera), María Moliner (filòloga i lexicògrafa), Margarita Salas (científica), Rigoberta Menchu (activista indígena i Premi Nobel de la Pau), Rosalía de Castro (poeta i escriptora); i la sala comuna està dedicada a Gloria Fuertes (poeta i escriptora), totes elles il·lustrades per una dona, la grafista buñolense, Pilar Ferrer.
Aquesta sala està premiada dins de la categoria d’ajuntaments d’entre 5.000 i 20.000 habitants i pretén donar a conéixer a tota la Comunitat aquesta sala d’estudi perquè altres edificacions futures d’altres consistoris seguisquen els mateixos objectius. Tant la Conselleria d’Habitatge com la de Política Territorial estimen necessari aportar coneixement i instruments, presentar experiències innovadores que ajuden a formular estratègies de dissenys per a regenerar els nostres espais i donar-los un caire més amable, acollidor i amb més qualitat de vida.
Aquesta iniciativa s’emmarca en les actuacions del Consell de transversalizar les polítiques per a la igualtat efectiva de dones i homes. En aquest sentit, la perspectiva de gènere proporciona una via a l’hora d’abordar d’una manera més integradora, el disseny de les polítiques públiques en matèria d’urbanisme, mobilitat, paisatge, habitatge i arquitectura, i facilita noves eines d’interpretació de la realitat, incloent l’espai públic, així com noves estratègies d’intervenció.
Aquest premi serà atorgat demà divendres a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre de València a les 10.30h. A l’acte assistiran en representació d’aquest Ajuntament, Rafa Pérez, regidor d’Urbanisme, Obres i Serveis Municipals i Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Bunyol i Jonquera Carrascosa, Alcaldessa de la localitat.
Be the first to comment