La Guàrdia Civil de València rescata a dues persones en el paratge del Garbí

Post també disponible en: Castellano

Cap dels auxiliats portava llums de cap mena per a indicar la seua posició i, a més, s’havien quedat sense bateria en els telèfons mòbils

Van ser localitzats en bon estat i traslladats a la seua localitat de residència

La Guàrdia Civil de València ha rescatat a 1 home de 24 anys i 1 dona de 25 anys, tots dos de nacionalitat francesa, que s’havien perdut quan es trobaven fent la ruta de Les Cadenes del paratge del Garbí.
Els agents van tindre coneixement a través de la Central Operativa de Serveis de la Guàrdia Civil de València sobre les 19.30 hores, la qual informava que havien desaparegut 2 persones en la zona de la ruta de Les Cadenes del paratge del Garbí.
Una vegada coneguts els fets per la Guàrdia Civil, es va posar immediatament en marxa el dispositiu de cerca i localització d’aquesta persona, format per diferents patrulles de la Guàrdia Civil, bombers forestals de Bétera i el coordinador forestal del consorci provincial de bombers.
Després de 25 minuts aproximadament d’ascens per la ruta, la Guàrdia Civil va localitzar a les persones que es trobaven demanant auxili a uns 50 metres fora de la senda. Cap dels auxiliats portava llums de cap mena per a indicar la seua posició i, a més, s’havien quedat sense bateria en els telèfons mòbils, si bé, abans havien aconseguit enviar la seua ubicació. 
Finalment, els desapareguts van ser localitzats en bon estat i traslladats a la seua localitat de residència.
Gràcies a la professionalitat i determinació que van demostrar els participants en aquesta actuació, van aconseguir auxiliar a les víctimes evitant així un mal major.
Des de la Comandància de la Guàrdia Civil de València els recordem que estem a la seua disposició les 24 hores els 365 dies de l’any a través del 062.
Igualment s’informa de l’existència de l’aplicació de mòbil gratuïta ALERTCOPS perquè davant qualsevol eventualitat puguen posar-se en contacte amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.
La Guàrdia Civil recomana que:
Planifica la teua activitat amb informació adequada (mapes, llibres, ressenyes, etc…)
Procura conéixer amb antelació el mitjà en què et mouràs. Si és la primera vegada que ho fas contracta un guia o fes-te acompanyar per algú més expert.
Procura no anar només a la muntanya. El grup mínim aconsellable és de tres components. En cas d’accident mentre un acompanya a l’accidentat l’altre buscarà ajuda.
No comences l’activitat tarde i planifica l’horari amb un marge de seguretat adequat al més lent del grup.
Deixa dit on vas i els detalls de la teua activitat a algú pròxim
Informa’t de la predicció meteorològica 
Assegura’t que portes un equip adequat a l’activitat que realitzes i procura mantindre’l sempre en bones condicions.
No sobreestimes les teues possibilitats. Tria una activitat d’acord amb el teu nivell físic i tècnic.
Federa’t en algun dels clubs de muntanya en els quals obtindràs coneixements sobre com moure’t en el mitjà i tècniques per a augmentar la teua seguretat.
Obtingues coneixements en primers auxilis.
Si el teu estat anímic no és el més adequat o no estàs predisposat, no emprengues activitats d’una certa complexitat tècnica.
Mantingues la preparació física adequada.
Inclou sempre en el teu equip una llanterna, impermeable, un jupetí reflector i manta tèrmica, encara que estiga anunciat bon temps i no tingues previst finalitzar de nit.
Porta telèfon mòbil i comprova que la bateria està totalment carregada abans d’iniciar l’activitat. Si tens llicència pots portar també una emissora connectada a la xarxa REMER (146,175 Mhzs) en la qual funcionen la major part dels refugis de muntanya.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*