La Guàrdia Civil desmantella un cultiu de marihuana amb més de 800 plantes en una zona forestal de Xella

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil de Xàtiva ha desenvolupat l’operació “FLAKUANA” aconseguint desmantellar un cultiu de 826 de plantes ocultes en una zona boscosa de la localitat de Chella.

Des de mitjans del mes d’abril de 2020, es va desenvolupar aquesta investigació sobre la possibilitat de l’existència d’un cultiu de marihuana a la zona de Xella.

Després de realitzar diversos operatius, s’aconsegueix trobar una plantació de grans dimensions enmig d’una massa forestal en terreny públic, de difícil accés i molt allunyada de camins transitables. La mateixa ha estat construïda fent un “circuit” d’obra enmig d’una zona boscosa, contenint reg per degoteig i un petit hivernacle per afavorir el creixement de les plantes en el seu estat mes jove.

En la mateixa s’aprecien un gran nombre de plantes en fase inicial de creixement, de manera que els agents encarregats de la investigació inicien les indagacions tendents a la identificació dels propietaris de la mateixa.

Durant el temps d’investigació els agents van aconseguir identificar la persona encarregada de la cura, reg i desenvolupament de l’esmentat cultiu.

Aquesta plantació es troba pròxima a una construcció propera des de la qual s’accedeix i que fa de magatzem i el seu titular és un dels detinguts.

L’operatiu culmina amb l’explotació de l’operació, procedint a la detenció de dues persones, homes de 44 i 49 anys i nacionalitat ucraïnesa, per delictes de cultiu i elaboració de drogues, i a el registre d’aquesta plantació, durant el qual, es troben gran quantitat d’objectes, com ara substrats, testos, etc. Així com 826 plantes de marihuana d’1 metre d’alçada en estat de floració que anaven a ser tallades i distribuïdes de manera imminent, que un cop tallades i pesades han llançat un pes de 150 kg.

Aquestes 2 persones compten amb antecedents per fets similars.

Les diligències han passat a disposició dels jutjats de Xàtiva.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*