La Guàrdia Civil deté a sis persones i investiga a 3 a Bunyol, Quart de Poblet i Paiporta per cultiu i venda de droga

Post també disponible en: Castellano

La plantació de marihuana se situava en una zona aïllada de Paiporta.

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació “GUARIDA GREEN”, ha detingut a 6 persones i investigat a 3 per cultiu i tràfic de marihuana.
L’operació es va iniciar al gener de 2023 quan els agents van tindre coneixement que un veí de Bunyol s’estava dedicant al cultiu de marihuana en una casa de camp. 
En la primera fase de la investigació i fruit de les gestions practicades pels agents es va aconseguir situar la plantació de marihuana en una zona aïllada dins del terme municipal de Paiporta.
L’equip investigador va constatar que en aquest immoble hi havia un enganxament directe a la xarxa abans del comptador, alié a la contractació, que impedia registrar tota l’energia consumida. Per això, es va sol·licitar a la Unitat Mig Ambiental de la Policia Local de València el mesurament de les emissions de radiació infraroja que es desprenien del ressenyat immoble.
El passat 17 de maig, agents de la Guàrdia Civil, van realitzar 3 registres, en domicilis de València i Quart de Poblet i un altre en una casa de camp de Paiporta on es trobava el cultiu indoor. Els investigadors van intervindre més de 150 plantes de marihuana, més de 180 grams de cocaïna, més de 4600 euros en efectiu, un vehicle, bàscules de precisió, marihuana disposada per a la seua venda i diversa documentació.
Aquest mateix dia, els agents van procedir a la detenció de 2 homes i 1 dona amb edats compreses entre 41 i 56 anys i de nacionalitat espanyola. I investigat a 2 homes de 44 i 50 anys i de nacionalitat espanyola.
A mitjan juny, es realitza la segona fase de l’operació on es van dur a terme 3 registres domiciliaris en la localitat de Bunyol. Es van aprehendre 21 grams de cocaïna, 5.800 euros en efectiu, un vehicle, bàscules de precisió i haixix disposat per a la seua venda. Així mateix, es van detindre a 2 dones i 1 home amb edats compreses entre els 24 i 64 anys i nacionalitat espanyola. I es va investigar a 1 home de 35 anys amb nacionalitat marroquina i 1 dona de 35 anys amb nacionalitat espanyola.
Finalment, s’ha detingut a 6 persones i investigat a 4 persones per un delicte de cultiu de droga, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.
La investigació ha sigut duta a terme per agents de la Guàrdia Civil de Bunyol en col·laboració agents del lloc de Paiporta. En l’operació també han col·laborat agents de la USECIC i el servei cinológico de la Comandància de València. També ha participat la Unitat Mig Ambiental de la Policia Local de València
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Torrent i s’ha decretat presó preventiva a 2 persones.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*